dinsdag 13 januari 2015

pinguïns overal

Lucas bracht een heel speciaal boek mee voor de boekenronde vanmorgen. Het was een boek over  draken en drakologie! Hij vertelde dat het een boek van zijn papa was en dat hij het heel erg mooi vond. We hebben het samen bekeken tijdens de ronde. het was ook een heel mooi boek! Dank je wel Lucas!



Lucas tekende na de boekenronde ook over zijn boek in de praatronde.



Na de ronde was het vrije werktijd. Kristie had na de boekenronde nog gezegd dat we vandaag gingen leren pinguïns tekenen. Ze had verschillende stappenplannen van pinguïns meegebracht en daaruit mochten we kiezen. Enkele kleuters hebben dit al gedaan voor de speeltijd.









Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben de andere kleuters pinguïns leren tekenen. Ze zijn heel erg mooi geworden!














Ondertussen werd er ook fijn in de hoeken gespeeld tot het tijd was om te gaan turnen.

Na de boterhammen en de grote speeltijd (binnen en buiten) hebben we klasraad gehouden. We bespraken dingen die we leuk en/of niet leuk vonden en enkele plannen.

Hierna was het rode werktijd en konden we in ons contract werken. Enkele kleuters zijn zelfs al klaar! De anderen hebben nog 3 dagen om alles af te werken.










Tijdens de afsluitronde las Kristie nog voor uit een boekje van de bibtruck.

Er zijn al een heleboel kleuters die foto's bij hadden voor de fotoronde 'Hier woon ik!' van morgen. Vergeten jullie het niet? Graag foto's die we mogen gebruiken in een collage.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten