donderdag 15 januari 2015

een sneeuwman en een wereldbol

Het was muziekronde vandaag en Kristie had de Wintercd van kapitein Winokkio opgezet. Dat is 2x de letter W :) . We zongen 3 liedjes en het was heel leuk.





Na de ronde hielden we een toonmoment waaruit leuke ideeën kwamen. We hadden het over een dino-ei. Veel kleuters hebben al zo eens een ei gehad maar we wisten niet hoe lang het duurt voor de dino uit het ei komt. 1 week -  2 weken-... ? We gaan het dus uittesten. Kristie gaat op zoek naar zo een ei en dan maken we er een proefje van. Verder ging het ook over robots. We hadden hier heel wat vragen over. Daar gaan we het ook meer over hebben de komende tijd. Het was echt een leuke ronde!



Na de ronde mochten we spelen in de hoeken.Kristie had alles klaar gezet om aan de sneeuwmannen te beginnen. 4 kleuters hebben dit gedaan voor de speeltijd.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben de andere kleuters geknutseld. Er werd geplakt en geverfd. Hard gewerkt in de derde kleuterklas. Maar het resultaat is wederom heel mooi! Alle sneeuwmannen hangen al te blinken!











Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten was het rode werktijd. Iedereen die nog moest werken aan zijn contract deed dat. De kleuters die al klaar waren konden komen werken bij Kristie. We maakten een wereldbol met daarop de Noordpool en de Zuidpool. We plakten een Eskimo bij de Noordpool en de pinguïn bij de Zuidpool.





Iets later kwamen ze ons halen omdat het onze beurt was om naar de bibtruck te gaan. We hebben terug een mooie stapel leuke boeken geleend.




Terug in de klas wilden de andere kleuters ook een wereldbol maken. Tot de laatste minuten werd er alles afgewerkt in onze klas.




Op het einde kwam de postbode nog langs met weer een mooie stapel brieven! Zo tof! Blijven schrijven allemaal!


Alle kleuters hebben een brief in de boekentas i.v.m. de Dag van de kleuter. Hopelijk kunnen we massaal op jullie medewerking rekenen :)


Morgen is het terug feest in de klas want Lucas is dan jarig!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten