maandag 12 januari 2015

sneeuw en ijskristallen

Lucas was de kapitein vandaag en heeft dat heel goed gedaan. Hij vroeg aan iedereen hoe ze zich voelden en wat ze te vertellen hadden. Na elk gesprek heeft hij alles mooi samengevat. Knap werk Lucas. Yannina is onze tijdsbewaker, Jasmijn zorgt voor het licht, Mika zorgt voor de kalender en Ata zorgt voor het weer.

 
Na de praatronde hadden we vrije werktijd. Wie dat wou mocht ook een kaartje schrijven voor iemand anders en dat in de postbus gaan steken. We zijn eerst samen eens gaan kijken waar hij staat.

 
 
 
 
 
 
 
Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we ijskristallen geknipt om op te hangen in de winterhoek. Zo hoekjes knippen is toch niet zo heel gemakkelijk. Sommige kleuters waren er eerder mee weg dan anderen maar onze winterhoek ziet er weer een stukje 'winterser' uit :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we sneeuw gemaakt in de klas. Met scheerschuim en bloem! We hebben er de hele namiddag mee gespeeld.

 
 
 
 
 
 
Kristie heeft ook nog de nieuwe contractjes laten zien en daar hebben een aantal kleuters ook al in gewerkt.
 
 
 
 
 
De postbode van de eerste graad kwam ook langs met een hele hoop brieven. Iedereen die post had heeft dat vandaag al mee naar huis gekregen.
 
 
Het was ook nog onderzoekstijd vandaag. Jade en Jasmijn onderzochten welke dieren er op de Noordpool wonen en welke dieren er op de Zuidpool wonen. En Yannina en Yana onderzochten wat het verschil was tussen de Noordpool en de Zuidpool.

 
 
 
 
 
 
 
 
Tijdens de afsluitronde hebben ze allemaal hun onderzoek laten zien. Ze konden er veel over vertellen. Knap werk onderzoekers!

 
 
 
We gaan ook dieren verzamelen die in de Noord- en Zuidpool wonen. Als je er iets van hebt (knuffel of speelgoedje) mag je het op de kijkast komen zetten.
 
Kristie heeft ook nog een verhaaltje voorgelezen over pinguïns.
 
 
Iedereen heeft ook nog een briefje in de boekentas ivm het postproject van de eerste graad en ook ivm de fotoronde van woensdag. Dan mogen alle kleuters foto's meebrengen van hun huis,.. We bespreken 'Hoe woon ik?'. We maken ook een collage nadien, dus liefst foto's die we mogen gebruiken :)
 
 
Alvast bedankt allemaal en tot morgen.

Lucas mag een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten