vrijdag 16 januari 2015

Lucas is 6 jaar!

Het was feest in de klas vandaag want het was de verjaardag van Lucas. Hij werd 6 jaar vandaag.


Maar voor we gingen vieren hebben we eerst naar Karrewiet gekeken.
We gebruikten de namenstokjes terug voor de nabespreking en dat ging heel goed.
We zagen leuke dingen op Karrewiet maar waren heel enthousiast over 1 ding. Het is dit weekend 'vogeltelweekend' en we zagen dat er een school aan had meegedaan. Dat wilden wij ook doen! We maakten plannen wat we allemaal nodig hebben en hoe we alles gaan aanpakken. We hebben er veel zin in!
Kristie maakte een briefje voor jullie en dat zit in de boekentas. Maandag gaan we dus vogels tellen op onze school! Wie iets tuis heeft dat we kunnen gebruiken mag dat zeker meebrengen. Meer info kan je ook op www.vogelweekend.natuurpunt.be  Je kan dit weekend ook meedoen en bij je tuis vogels tellen. Er staan leuke tips en fiches op de site.


Na de actuaronde mochten we vrij spelen in de klas tot aan het eetmoment en de kleine speeltijd buiten.







Na de speeltijd zijn we begonnen met een tekening te maken voor Lucas. We hebben er een mooi boekje van gemaakt. We moesten wel doorwerken want het was ook nog turnen voor de middag.






Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten hebben we alle tekeningen bekeken. We hebben ook gezongen voor Lucas.


Omdat we even moesten wachten op zijn mama en papa las Kristie nog een speciaal boekje voor over een andere Lucas!



Daarna kwamen de mama en papa van Lucas aan. Samen met zijn mam en papa deed Lucas zijn verjaardagsronde. Hij liet foto's zien van zijn geboorte, had zijn knuffels van toen bij, liet zijn origineel verjaardagskaartje zien en vertelde heel goed! Knap gedaan Lucas en dank je wel mama en papa!







Na de vraagjes was het tijd om te trakteren. Lucas zijn mama had heerlijke verse wafels bij die we zelf mochten versieren. Dat vonden we zeker heel leuk! De wafels smaakten nog lekkerder omdat we dat zelf mochten doen.










Na al dat lekkers mocht Lucas zijn klascadeau open doen en het waren 3 hele leuke informatieve boeken voor de klas. SUPER! Dank je wel Lucas, hier gaan we veel in kunnen kijken en in kunnen opzoeken.






Ondertussen was de postbode ook al gekomen en hebben we de brieven gelezen. Dank je wel allemaal voor de fijne post!

Iedereen heeft ook zijn lettermap in de boekentas zitten want vanaf maandag leren we de letter r. Omdat de kinderen graag willen vogels tellen mogen ze de voorwerpen voor de letterkast ook dinsdag meebrengen als ze dat liever doen.

Fijn weekend allemaal!

Kristie

1 opmerking: