maandag 26 januari 2015

Mijn robot

Emani is onze kapitein tijdens de praatronde deze week. Jens zorgt voor het licht, Ata voor de kalender, Lander voor het licht en Mika is de tijdsbewaker.
Er werd veel verteld en er werden ook nieuwe woorden gevonden die beginnen met de letter R.
Jens had een dino-ei meegebracht en samen met Lander heeft hij het ei in water gelegd. Lander en Jens gaan alles in het oog houden en kijken wanneer de dino eruit komt. Spannend hé :)








Na de ronde was het vrije werktijd. Er werd in verschillende hoekjes gespeeld.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we het over robots gehad. We bekeken hoe die er kunnen uitzien. Daarna moesten we zelf een robot verzinnen. Als we klaar waren verzonnen we er een verhaal bij dat Kristie opschreef. Zo ontstonden er leuke vrije teksten. We hangen ze nu nog even op in onze klas en nadien plakken we ze in hun vrije tekstenboek.

























Na de boterhammentijd en de grote speeltijd kwamen we terug in de kring. Kristie vertelde dat we met onze klas mochten meedoen aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. We moeten 10 boekjes lezen en daarna ons lievelingsboek kiezen. Onze stemming telt echt mee en het winnende boekje krijgen we in onze klas. Kristie las het eerste boekje voor. Het was een leuk boekje over piraten. Elke dag gaat ze een boekje voorlezen uit deze mand tot ze allemaal gelezen zijn.



Hierna liet Kristie ons de nieuwe contracten zien. We mochten al direct iets aanduiden op ons contract : onze vrije tekst voor deze week was al klaar :) Wie dat wilde mocht werken in zijn contract of anders mocht je rustig ergens spelen.










Tijdens de afsluitronde hebben we nog eens onze 'kwis't' gedaan.

We willen de papa van Jens (Davy) ook nog heel erg bedanken want hij heeft vrijdag ons beamerscherm opgehangen! DANK JE WEL DAVY!



Iedereen heeft ook nog een briefje in de boekentas om een schoendoos mee te brengen en met een overzichtje van de activiteiten van de volgende dagen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten