vrijdag 9 januari 2015

onze tweede ateliers

Tijdens de Karrewiet hebben eens iets anders gedaan. We zagen tijdens de aflevering dat er een school in Zweden was waar de kinderen hun vinger niet meer moesten opsteken. De leerkracht had een potje met stokjes waar de namen van de kinderen opstonden. Als de kinderen moesten antwoorden, nam ze een stokje uit de pot en zei ze de naam van het kind wat erop staat. Zo moest je wel opletten natuurlijk! Kristie heeft in de klas ook een potje staan, de namenkiezer. We hebben dat direct uitgeprobeerd tijdens de reflectiemoment van Karrewiet. En ... het werkte heel goed. we vonden het heel leuk en beslisten dat we de namenkiezer nu altijd gaan gebruiken tijdens Karrewiet! Leuk hé :)



Na de actuaronde was het vrije werktijd en het was heel leuk in de klas. Iedereen was rustig en fijn aan het spelen in de zelfgekozen hoeken.







We luisterden ondertussen naar de cd van Kapitein Winokio.

 Na het eetmoment en de kleine speeltijd heeft Kristie het spel van de sneeuwmannen uitgelegd en Jade, Lander en Yannina zijn het direct beginnen te spelen. Het blijft nog de hele volgende week liggen in de spelletjeshoek.

Tijdens de afsluitronde hebben we Kwis't gespeeld.
Al snel was het tijd om te gaan turnen.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het tijd voor de tweede ateliers. We hadden gisteren al ons nieuw atelier gekozen en we gingen naar de klas van ons gekozen atelier.

Ik heb hieronder foto's van het drukatelier omdat ik dat samen met Anouk geef. Je kan best gaan kijken op de andere blogs voor meer foto's van je kleuter. Koken : blog Kirsten, tuin : Martine, dansen: blog Rabia, drama en muziek : blog Nath, techniek : blog Ann en knutselen : blog Ingrid.


































Fijn weekend allemaal en tot maandag!

Kristie

2 opmerkingen: