dinsdag 20 januari 2015

De RRRRRR van ...

Het was boekenronde vandaag en zoals beloofd las Kristie het boekje van Roodkapje voor dat Jade gisteren had meegebracht.


Na de boekenronde hielden we een kort toonmoment waar nog leuke nieuwe woorden voor de letterkast in voorkwamen. We vonden : Rijden, Rokje, Rug en Rat.  Super om te zien hoe de kleuters hier mee omgaan en zelf naar woorden gaan zoeken!



Daarna maakten we een woordspin. We moesten woorden zeggen die begonnen met de letter R waar we iets leuks mee wilden doen. Ridder kwam voor en hierbij ook al een aantal onderzoekjes en plannen. We wilden een ridderklas of een ridderhoek, we gingen ons verkleden als Ridders en jonkvrouwen, we gingen een kasteel knutselen en we gingen onderzoeken hoe ridders leefden.
Radio en Rock en Roll kwamen ook ter sprake. Ook Robots waar we de onderzoeksvraag bij hadden ' Hoe maken ze robots en wat kunnen ze allemaal?' En we willen ook een robot maken. Een Raket willen we ook bouwen. Een Ruïne werd ook gezegd met daarbij het onderzoek wat dat eigenlijk was? Zijn dat gewoon omgevallen stenen of komt dat door iets anders? En nog een een leuk idee : een Roze of Rode dag houden. Allemaal leuke ideeën, onderzoeken en plannen waar we mee aan de slag kunnen de volgende 2 weken.


Na deze woordspin moesten we gaan turnen. Omdat Ann ziek is komt Dieuwke terug turnen geven en zijn de turnmomenten een beetje aangepast.

Na de speeltijd buiten hebben we tekeningen gemaakt die begonnen met de letter R om in ons letterboek te plakken.  De pagina stond weer heel mooi vol! Knap werk vandaag!
















Ondertussen werd er ook fijn gespeeld in de hoeken.








Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten zijn we begonnen met onze klas al een beetje aan te passen in een Ridderklas. Yannina, Thieme en Emani zochten samen met Kristie naar voorbeelden van verschillende kastelen. Die hingen we bij onze woordspin. Daarna hebben we muren gestempeld met houten blokken, we schilderden kantelen en maakten 2 torentjes voor op de muren. Je moet dus voorzichtig zijn als je onze klas binnen komt.
Wie iets heeft voor onze Ridderklas mag dat altijd meebrengen. 














Tijdens de afsluitronde deelde Kristi de brieven uit die we van de postbode gekregen hadden, overliepen we onze nieuwe contracten en las Kristie nog een verhaaltje voor van een geboren Riddertje :)


Morgen mag Thieme een foto meebrengen voor de fotoronde.

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking:

  1. Tip: er is een kleine ruïne in Genk ;) De 'motruïne' - misschien leuk ;)

    BeantwoordenVerwijderen