donderdag 22 januari 2015

Wat een prachtig Ridderkasteel!

Met maar 12 kleuters in de klas vandaag was het rustig in de klas. Een dikke kus aan alle zieke kleuters en veel beterschap allemaal!


Jasmijn had een leuke cd van Kapitein Winokkio meegebracht voor de muziekronde en nummertje 2 was haar lievelingsliedje. Maar al de andere liedjes kon ze ook goed meezingen :) Dank je wel Jasmijn!


Na de ronde zijn we gaan spelen in de klas. 1 rode tafel had Kristie gisteren aan de kant gezet zodat we beter konden bouwen en dat hebben we vandaag ook zo gedaan. Veel plaats en dubbel zoveel plezier :) Er ontstonden weer prachtige bouwwerken : robots, kastelen, treinstations,...






Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn een groepje jongens begonnen aan het Ridderkasteel dat we wilden maken. We tekenden de kantelen, de brug en de ramen op een grote doos en Kristie sneed ze eruit met een groot mes. Daarna werden de torens gemaakt en hebben we geverfd.
Nadien maakte Kristie samen met enkele kleuters de vlagjes voor op het kasteel. Nu is het nog aan het drogen, maar morgen zullen we er zeker mee kunnen spelen.












Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten was het rode werktijd en werkten we in ons contract. Op een bepaald moment was het zelfs heel stil in de klas, zo hard werd er gewerkt!
We kregen ook allemaal een telkaart zodat we goed naar de cijfers konden kijken als we die nodig hadden voor ons contract.








Als afsluitmoment las Kristie nog een speciaal verhaaltje voor. We moesten zelf zoeken wat er speciaal aan was. Het ging over een Riddertje maar het verhaal was in Rijmvorm. Het duurde even eer we het door hadden maar daarna vonden we snel allemaal rijmwoorden uit het verhaal.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten