maandag 19 januari 2015

een vogelrestaurant en vogels tellen

Je kon de witte tafels in onze praatronde bijna niet meer zien staan, zoveel spullen hadden we allemaal meegebracht! SUPER!


Iedereen kwam aan de beurt tijdens de praatronde onder leiding van onze kapitein Jasmijn. Steven Paul zorgt voor het licht, Jade voor het weer, Ilyana voor de kalenders en Jens is onze tijdsbewaker.

We zagen veel vogelzaak, vetbollen, verrekijkers, pindanootjes en een vogelhuisje. We hadden beter over de letter V geleerd vandaag :) Maar het was de letter R en daar hadden veel kleuters ook iets over meegebracht. Morgen doen we verder over de letter R en gaan we een woordspin maken over wat we allemaal hier rond gaan doen. Ook de winterhoek is weg en we gaan er een nieuwe hoek maken met als begin letter R natuurlijk :) Maar daar brainstormen we morgen over. Vandaag was het vogeldag :)

Kijk maar eens wat we allemaal bij hadden!
 een raceauto
 een camouflagenet om vogels te gaan tellen
 Lucas zijn verrekijker die nog van zijn papa geweest was!
 een rood potlood, een rode pen en een radio
 vogelzaad voor het vogelrestaurant
 winterfruit voor de vogels en de verrekijker van Thieme
 een robot
 nog een raceauto
 een rol
 vetbolletjes voor de vogels
 radijsjes!
 een Rond doosje!
 een verhaaltje van Roodkapje
 vogelzaad voor de vogels
 de verrekijker van Jasmijn
 de kleur Rood
 de kleur Roze
 een Rugzak
 een Roze Roos
 de verrekijker van Mika
 vogelzaad voor de vogels
 veel telefoons die RRRRRRing doen :)
 vetbolletjes voor de vogels
 nog meer vetbolletjes voor de vogels
 een heel mooi vogelhuisje
 de verrekijker van Karell


 vogelzaad voor de vogels
 2 Ringen
 Rijst, een Rol en een Rietje en ook Kaat haar verrekijker
 een Rekenmachine
 een Rietje

 Onze letterkast over de letter R


Na de ronde mochten we even in de hoekjes spelen terwijl Kristie alle materialen voor de vogels verzamelde en klaar legde om eraan te beginnen.

Na het eetmoment (met lekkere zelfgebakken koekjes van Ilyana :) ) en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen om ons vogelrestaurant klaar te maken. We smeerden pindakaas op rolletjes en rolde die daarna in het vogelzaad. Daarna maakten we kommetjes met vogelzaad in en hebben we ook pindanootjes aan mekaar geregen tot een lekkere slinger.


















Toen alles klaar was zijn we alles buiten gaan ophangen zodat het restaurant klaar was. Nu maar hopen dat er veel vogels komen eten.













Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten bespraken we eerst in de kring welke vogels we konden zien en hoe ze eruit zien. Daarna namen we onze verrekijkers en gingen op pas. We hingen het camouflagenet van Lucas ook op. Helemaal stil zijn was toch wat moeilijk maar we hebben wel vogels gezien! Vooral de kauw, de merel, de ekster en de duif hebben we gezien. 
Omdat het begon te sneeuwen zijn we naar binnen gegaan maar binnen hebben enkele kleuters nog verder gekeken langs het raam. Het was een hele leuke activiteit!














Terug in de klas keken we naar een filmpje op school-tv over vogels in de winter. Daar zagen we wat we allemaal moeten of kunnen doen om de vogels te helpen in de winter en we weet je wat! Wat we zagen hadden we allemaal gedaan in de klas vandaag! Tof hé :)

Dank je wel iedereen om dit alles mee te geven aan de kinderen! We hebben er weer een leuke en leerrijke dag opzitten!

De postbode kwam ook langs maar vandaag waren er net zoveel brieven. Dat is ook niet erg hé! Je kan nog brieven schrijven en opsturen tot en met vrijdag.

We hebben voor onze klas een beamerscherm gekregen zodat we beter via de beamer kunnen kijken maar het zou nog opgehangen moeten worden. Is er iemand die 2 gaten in de muur bovenaan kan komen boren? Dat zou heel fijn zijn!

Morgen leest Kristie het verhaaltje van Roodkapje, dus moet niemand een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Tot morgen allemaal!

Kristie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten