maandag 17 november 2014

de S van ...

Een nieuwe week, een nieuwe dag, een nieuwe praatronde, een nieuwe letter. We begonnen vandaag met de letter S. En amaai, wat een leuke spullen had iedereen meegebracht! Kristie had bijna geen plaats meer in het praatrondeboek om alle woorden die beginnen met een S op te schrijven! Geweldig! Er kwamen ook leuke ideeën en plannen uit de praatronde. Iedereen heeft vandaag een briefje in de boekentas gehad met daarop alle activiteiten die we gepland hebben. Zeker kijken dus :)








































Na de praatronde (die wat langer duurder vandaag) hebben we even gespeeld in de hoeken.








Na de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met ons letterboek. We tekenden allemaal iets dat begon met de letter S en we kleurden ook een letter S. Er werd enthousiast gewerkt en gespeeld deze voormiddag.









Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we samen met de klas van Nath een stukje van de intrede van Sinterklaas gekeken. Nadien bleef het wel opstaan in de klas maar ondertussen hebben we nog in de hoekjes gespeeld. Maar het moment dat Sinterklaas op het balkon stond en ging vertellen of er wel of geen stoute kinderen waren, zijn we toch allemaal vol spanning gaan kijken! En, er zijn dus GEEN stoute kinderen dit jaar! Dit werd met gejuich onthaald in de klas :)



Tijdens het afsluitmoment hebben we onze nieuwe contractjes overlopen van deze week. Kristie las ook nog een Sprookje voor uit het Sprookjesboek dat Jade had meegebracht en het sprookje was Sneeuwwitje!







Vergeet de briefjes niet die in de boekentas zitten. Iedereen kreeg ook een aftelkalender meer naar huis om samen af te tellen tot Sinterklaas echt komt!




Morgen gaan we beginnen met veters binden.
We zijn met onze klas ook ingeschreven om mee te doen aan een wedstrijd van Genk uit. We moeten een levensgrote tekening maken voor Sinterklaas. De winnende klas mag met de hele klas naar de voorstelling van Sinterklaas gaan. Het idee van onze klas was om een grote Stoomboot te tekenen met daar allemaal zwarte pietjes op en dat zouden wij dan zijn. Daarom hebben we zwarte pietenpakjes nodig die we morgen even mogen gebruiken. En een Sinterklaaspak moest iemand dat hebben! Alles is welkom :)


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten