donderdag 27 november 2014

schilderen met waterverf en leuke muziek

Thieme mocht muziek meebrengen voor de muziekronde en hij bracht een leuke cd mee met 4 zwarte pietenliedjes. Er hoorde ook enkele dansjes bij. Daarom spraken we af dat we als afsluitmoment van de voormiddag samen deze dansjes gingen dansen. Dank je wel Thieme!







Na het toonmoment mochten we vrij in de hoekjes spelen.






Tot ze ons kwamen roepen om naar de bibtruck te gaan. Daar kozen we nieuwe leuke boekjes. We kregen er ook een cadeautje. We hadden met onze klas een boekenpakket gewonnen. Het waren 3 prachtige boeken die we vanaf nu in onze klas mogen houden. Leuk hé :)
Omdat het voorleesweek is las Jo ook nog een grappig verhaaltje voor van een super baby.











Het was ondertussen al bijna speeltijd dus namen we iets om te eten mee naar buiten.
Na de speeltijd hebben we een gedicht geleerd over 5 pietjes. Dat gaan we goed oefenen want het is een gedicht voor Sinterklaas. Wie wilde kon nadien al zijn 5 pietjes gaan kleuren want het worden vingerpopjes. Wie dat nog niet wilde mocht gaan spelen in de hoeken. Je moet er enkel voor zorgen dat de vingerpopjes volgende week klaar zijn.







Toen Anouk in de klas was hebben we leren fotograferen. Kristie gaf ons de opdracht om allemaal leuke schoenen te gaan trekken op school. Kaat, Ilyana en Ata gingen dat samen met Anouk doen. Maar het fototoestel van Kristie werkte niet meer :( Als je dus nog een oud fototoestel dat wel nog werkt thuis liggen hebt en je doet er niets mee, dan is het welkom in de klas. Het fototoestel van de school moest nog opladen dus deze activiteit gaan we morgen verder doen.






Als afsluitmoment hebben we leuk gedanst in de klas op de liedjes die Thieme had meegebracht.





Na de boterhammen en de grote speeltijd (binnen vandaag door de regen) was het rode werktijd. Je kon dus werken aan je contract. Een opdracht uit ons contract was dat je een schilderij voor Sinterklaas moest maken. Dat was met waterverf. Samen met kristie hebben we dit allemaal gedaan. We hebben geoefend op de vormen : cirkel, rechthoek, driehoek,vierkant,... We leerden over de achtergond en keken of we alles geschilderd hadden. De werkjes zijn weer prachtig geworden!
Morgen moet ons contract af zijn, dus morgennamiddag kunnen we er nog aan verder werken.




















Tijdens de afsluitronde kregen we allemaal iets lekker van onze troostprijs van de Sintwedstrijd. Ondertussen las Kristie nog een leuk Sinterklaasverhaal voor.


Morgen krijgen we ook een lesje kinderyoga. De mama van Yves (2de lj) komt dat geven aan ons. We moeten een matje of een dekentje meebrengen naar school. Niet vergeten dus!


Tot mrogen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten