donderdag 20 november 2014

schilderswerken in de klas

Yannina mocht als eerste zorgen voor onze nieuwe ronde vandaag. Op donderdag hebben we i.p.v. vakantieronde vanaf nu muziekronde. Yannina bracht haar lievelingscd mee en het was er eentje van Amika. Ze mocht het nummertje kiezen dat we gingen opzetten en veel kleuters zongen het mee! Dank je wel Yannina!


Ilyana liet ook haar foto's zien van de fotoronde gisteren. Ze had leuke foto's bij van haar met haar papa op vakantie. Heel fijn! Dank je wel Ilyana!





Na de ronde zijn we begonnen met vrije werktijd. Ondertussen heeft Kristie als onze schoentjes die we zelf gemaakt hadden voorzien van een paar veters. Zo kunnen we goed oefenen in het veters binden.






 Onze nieuwe hoek waar iedereen kan oefenen in het veters binden. Hier liggen voorbeelden, stappenplannen en plankjes waarop je kan oefenen.


Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn een groepje meisjes begonnen aan het schilderen van de sinterklaasboot voor de wedstrijd van de Limburghal. Er werd hard gewerkt aan de boot en het resultaat is dan ook prachtig! Namiddag werden de pietjes opgeplakt. Morgen komen ze onze inzending ophalen en dan is het vol spanning afwachten of we gewonnen hebben :) Moesten we winnen, dan krijgt elk kind van onze klas 2 tickets voor de Sintshow op zondag 30 november in de Limburghal! Dus allemaal, duimen!!!












Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten was het rode werktijd in de klas. Je kon dus werken aan alles wat in je contract staat. Ofwel een patronenpuzzel maken, je oude schoen schilderen, je werkjes uit je contract maken of oefenen met veters binden. Vooral in het veters binden werd er veel geoefend! En met resultaat! Enkele kleuters hebben al hun veterdiploma mee naar huis gekregen en andere kleuters kunnen het bijna! Super hé!
















We lazen ook het boekje dat Jade had meegebracht, over de Spiekpietjes. Dat was een heel leuk verhaaltje! Benieuwd of die Spiekpietjes ook in onze klas komen kijken :)



Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: