donderdag 13 november 2014

gisteren, vandaag en morgen en een onderzoek


Vandaag hielden we de allerlaatste vakantieronde en Emre mocht komen vertellen wat hij allemaal gedaan had tijdens de vakantie. Hij liet knutselwerkjes zien en een mooi kleurboek. Hij had ook veel gespeeld met zijn auto's en was op bezoek geweest bij zijn oma. Goed gedaan Emre!
Vanaf volgende week donderdag houden we i.p.v. vakantieronde, muziekronde en dan mag degene die aan de beurt is zijn lievelingsmuziek meebrengen.




 Jasmijn was naar een leuk museum geweest van dinosaurussen. En dat sprak onze dino-kenners van de klas wel aan :)
Ze was ook naar het Atomium geweest en vertelde dat het echt waar was dat het Atomium 9 bollen heeft ;)


 Hierna was het tijd om vrij in de hoekjes te spelen.











Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we een liedje geleerd over gisteren, vandaag en morgen. Als we het dan niet meer weten, kunnen we ons liedje even zingen ;)

Gisteren is voorbij
vandaag is een nieuwe dag
morgen moet nog komen
na een nacht vol zoete dromen!

Lander merkte goed op dat morgen onze contracten moesten af zijn. En dat gaf enkele kleuters meteen energie om eraan te beginnen ;)



 Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten hebben we allemaal ons contract genomen en moesten we het aan Kristie laten zien. We bespraken wat we nog moesten doen en hoeveel tijd er nog was. Wie vandaag goed werkte hoeft morgen niets meer aan zijn contract te doen. Wie het vandaag nog niet wilde doen, kon morgen nog afwerken wat gedaan moet worden. Zo leren we ons werk plannen.






 Thieme en Lucas hadden ook nog een onderzoek lopen over de planeten. Dat hebben ze samen met Anouk gedaan in de klas.








 Tijdens de afsluitronde hebben Thieme en Lucas hun onderzoek voorgesteld  en ze vertelden dat er 11 planeten zijn!
Ze konden nog op enkele namen komen, alleen die ene planeet met een naam dat zoals bier is, die wisten ze niet meer ;) Jupiter :)



Uit dit onderzoek kwam direct een andere onderzoeksvraag. We spraken over de planeten en over de mensen die al naar de maan geweest waren. Maar hoe heten zo een mensen? Zijn dat ruimtewezens, of gekke mensen? Emre en Mika gaan dat morgen eens onderzoeken.

Knap werk vandaag onderzoekers!

Tot morgen allemaal!

Kristie


1 opmerking: