dinsdag 4 november 2014

De N van Nest

Karell mocht een boekje meebrengen voor de boekenronde en het werd een mooi verhaaltje over Tinkelbell. We hebben er al een stukje uit voorgelezen maar het is nog niet helemaal uit. Alvast bedankt Karell voor het leuke boekje.


Na de boekronde volgde nog een toonmoment met nog leuke spullen voor onze letterkast. De N van Nietjes, de N van Nootjes, de N van Neusspray, de N van Neushoorn en Nijlpaard :) Allemaal heel tof!!






We hebben sinds vandaag ook een nieuwe weerkalender. Hierop kunnen we zelf aanduiden welke temperatuur het is, welke soort van neerslag, of er veel of weinig wind is en hoeveel bewolking er is. Jade is onze weervrouw en zij mocht de eerste keer de weerkalender gebruiken.


Na al die leuks mochten we vrij spelen in de hoeken tot aan het eetmoment.





Tijdens het eetmoment maakte Lucas zijn eigen naam met zijn letterkoekjes! Knap hé :)

Na de speeltijd zijn we begonnen met een opdracht die ook in ons contract staat. We maakten een knutselwerk met de letter N. Het werd het woordje Nest. Er zijn al enkele Nestjes af en ze zijn heel mooi! Wie zijn knutselwerkje af heeft mocht aanduiden op zijn contract of hij het leuk of niet leuk vond.




Hierna hadden we nog een uurtje turnen met Anouk :)

Na de boterhammen en de grote speeltijd hebben we eerst klasraad gehouden. Hierna hebben Yana en Ata een onderzoek gedaan dat we gehouden hadden van voor de vakantie. Toen hadden we via foto- en vakantieronde foto's gezien van zonsopgangen of waren het zonsondergangen? En de vraag kwam toen wanneer de zon nu op gaat en wanneer ze onder gaat. Yana en Ata hebben dat vandaag onderzocht. Morgen mogen ze hun resultaat vertellen aan de klasgroep. Maar ze hebben al heel goed hun best gedaan vandaag!




De andere kleuters hebben ondertussen in de hoekjes gespeeld en zelfs aan hun contract gewerkt! 








We hebben vanaf nu ook een nieuwe kast bij in de klas : de cijferkast. Hierin zetten we regelmatig een cijfer in de kijker. We beginnen met het cijfer 1. We hebben nu ook een cijfermap in de klas waarin heel veel spelletjes en werkjes rond cijfers. De kleuters die dat willen of er behoefte aan hebben mogen hier steeds in kijken en er iets uithalen om te doen.

Morgen gaan we nagels lakken! Als je een mooi kleurtje hebt mag je het altijd meebrengen. En de jongens mogen verder werken aan hun knutselwerk, tenzij ze natuurlijk ook graag een kleurtje op hun nagels hebben ;)

 Tot morgen allemaal!

Kristie





Geen opmerkingen:

Een reactie posten