maandag 24 november 2014

een brief voor de Sint en een hele grote Stoomboot

Toen we vandaag in de klas kwamen zagen we een grote verrassing! Sinterklaas had onze brieven meegenomen en er lekkere letterkoekjes in gelegd! We waren allemaal heel erg blij!


Ilyana had een heleboel paddenstoelen meegebracht die ze gevonden had in het bos. Ze wil onderzoeken welke giftig zijn. Omdat we vandaag gaan internet hadden, hebben we dit onderzoek verzet naar morgen.



We hebben ook onze nieuwe plaatsen gezocht en nieuwe taakjes gekozen. Deze week is Lander de kapitein, Ata de tijdbewaker, Jade zorgt voor de kalenders, Thieme zorgt voor het licht en Karell voor het weer. Er kwam deze week een nieuw taakje bij voor de kapitein. Als iemand iets verteld had moest de kapitein er de belangrijkste woorden van opsommen. Dat schreef Kristie dan op in ons praatrondeboek. We gaan hierin groeien tot de kapitein zelfstandig tekeningen van de staakwoorden kan opschrijven in het praatrondeboek.  Maar vandaag eerst stapje 1. Van zodra iedereen die kan, gaan we verder met de volgende stap.



Na de ronde was het vrije werktijd. We mochten dus zelf kiezen in welke hoekjes we gingen spelen.






Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten vertelde Kristie dat we een brief voor Sinterklaas moesten maken met daarop de dingen die we graag voor de klas wilden hebben. Enkele kleuters hebben hiervoor gezorgd. Ondertussen werd er in de poppenhoek goed opgeruimd en hebben we alles wat stuk was weg gegooid. Zo konden we ook zien wat we misschien aan de Sint konden vragen.

Jade had ook zonnebloemen bij die ze zelf kon planten. Samen met Lander heeft ze dat gedaan. En nu wachten op de plantjes die uitkomen!



Ondertussen speelden andere kleuters in de hoekjes. Kristie liet ook extra plannen en bouwkaarten zien die we mochten gebruiken in de blokkenhoek. Er zaten ook prenten bij van belangrijke gebouwen in de wereld zoals bv. de Eiffeltoren, de Thai Mahal, het Witte huis, het Colloseum,... Enkele jongens zijn hier direct mee begonnen en hebben deze gebouwen nagemaakt met de houten blokken. Ze zijn PRACHTIG!! Kristie was ontzettend fier op ons! Kijk zelf maar naar de foto's!














Als afsluitmoment van de voormiddag lieten Kaat en Ilyana ons de brief voor de Sint zien die ze voor de klas gemaakt hebben.
Morgen gaan we onderzoeken hoe we een brief moeten versturen en wat het adres van Sinterklaas is. Morgennamiddag willen we onze brief graag gaan posten in de rode postbus in Termien.
IS ER IEMAND DIE MET ONS MEE WIL WANDELEN MORGENNAMIDDAG? Een extra paar ogen is altijd welkom :) We vertrekken om half2 aan ons klas.


Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten liet Kristie ons de nieuwe contractjes zien van deze week. We planden op de grote kalender wanneer alles af moet zijn en ook keken we samen wat de activiteiten zijn die we moeten doen. Er is een denkspel bij, een vrije tekst over Sinterklaas, een schilderij voor de Sint en enkele werkspelletjes over de Spiekpietjes bij. Allemaal leuke dingen dus!


Daarna mochten we werken in ons contract, spelen in de zandbak, of schilderen aan de grote Stoomboot. Hij is al heel mooi geworden. Morgen gaan we hem afwerken en dan mag iedereen hem bewonderen!
















Als afsluitmoment van de namiddag las Kristie nog een verhaal van Sinterklaas voor uit het Sintboek van Thieme.
Als je nog een leuk Sinterklaasverhaal hebt mag je dat morgen meebrengen naar de klas.


Vrijdag hebben we om half2 ook een yogales. De mama van Yves (2de lj) komt dit geven aan ons. We moeten dan allemaal een matje of een dekentje voorzien. Om 15u00 is het forum en sluiten we moet de hele school de maand af. Iedereen is dan welkom om te komen kijken.

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: