dinsdag 25 november 2014

De brief naar de Sint!

Spiekpietje werd vanmorgen al snel gevonden! Benieuwd waar hij zich morgen gaat verstoppen ;)

 Het was boekenronde maar Kristie had zelf een Sinterklaasvoorleesboek meegebracht en we mochten kiezen welk verhaal ze moest voorlezen. Het was er eentje over de Sint die verliefd was ;)


 Na de ronde zijn we begonnen met een klassikaal onderzoek. We hadden gisteren onze brief voor de Sint klaar. Maar hoe konden we ervoor zorgen dat hij bij Sinterklaas geraakt? Hoe moeten we zo een brief opsturen? Iedereen wist wel een stapje dat we moesten doen en samen hebben we alle stapjes op de juiste plaats gezet. We hadden dus een enveloppe nodig, een postzegel, het adres van Sinterklaas en een rode postbus. de enveloppe gingen we op het secretariaat vragen, de postzegel ging Ilyana maken en de rode postbus die wist Kristie staan. Maar dat adres! Hoe konden we daaraan komen? Vragen aan Sinterklaas door een briefje in onze schoen te steken? Dat duurde te lang! Wachten op de postbode en het aan hem vragen? Die was al voorbij onze school gereden! Het postkantoor! We konden misschien bellen naar het postkantoor? Kristie zocht het nummer op. Maar hoe doe je dat telefoneren? Wat moet je allemaal doen en vooral zeggen? We hebben het allemaal eens mogen oefenen in de klas.

















Hierna hebben we allemaal even gespeeld in de hoekjes to het tijd was om iets te eten en om buiten te gaan spelen.






 Onze stoomboot is af! Prachtig hé :)










Na de speeltijd zijn Ynse, Lander en Kaat met Kristie naar het secretariaat gegaan om te bellen naar het postkantoor. We hadden goed geoefend en wisten hoe we het nummer moesten intoetsen en wat we moesten zeggen. (er is een filmpje van, ik hoop dat het lukt om het hier te uploaden want het is echt fantastisch!)



Onze missie was geslaagd en we hebben het adres van Sinterklaas gevonden! Dankzij de hulp van een lieve mevrouw aan de telefoon!

 Ilyana ontwierp een speciale postzegel voor op onze brief!



 We hebben nog geturnd, boterhammen gegeten en buiten gespeeld.
Daarna zijn we vertrokken naar de rode postbus. We gaan een boekje maken in de klas met de weg naar de rode postbus. ALs we dan nog eens moeten gaan, kunnen we dit boekje gebruiken. Of als misschien een andere klas eens naar de rode postbus moet gaan, dan kunnen ze de routebeschrijving bij ons komen lenen!
























Morgen is het voorleesdag. We verwachten de voorlezers om 11u00 op school :)

Tot morgen!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten