vrijdag 14 november 2014

astronauten en onze eigen planeet

Wat een drukke maar leuke dag vandaag! We begonnen met de actuaronde waar we Karrewiet keken en daarna bespraken wat we gezien hebben.




Daarna liet Kristie ons een filmpje zien over de planeten. Daar zagen we iets bijzonders! We hebben geen 11 planeten. De zon en de maan zijn helemaal geen planeten! We zagen dat de planeten rond de zon draaien en dat de aarde zelf ook nog draaide. Kristie liet het ons zien a.d.h.v. de wereldbol.



We hadden veel vragen en waren vooral enthousiast! Samen hebben we ook gekeken naar die mensen die naar de ruimte gaan en we vonden dat het astronauten zijn! Emre en Mika hebben hiervan een onderzoeksblad gemaakt. Goed gedaan jongens!






Toen Anouk bij ons in de klas was zijn we begonnen aan een experiment. We gingen drukken met scheerschuim en inkt. Zo hebben we allemaal onze eigen planeet gemaakt. Het was een leuke druktechniek en het resultaat is echt super mooi!


























Na de kleine speeltijd hebben al een aantal kinderen hun astronaut gemaakt. Kristie maakte ze aan onze planeet. Andere kleuters speelden vrij in de hoekjes.









Lang konden we niet werken want het was turntijd met Anouk.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we verder gewerkt aan onze planeten en astronauten. We mochten ook allemaal een naam bedenken voor onze planeet.
Wie nog niet klaar was met zijn contract heeft dat eerst afgewerkt. Wie wel al klaar was kon gaan spelen in de opengestelde hoeken.









Al onze planeten hangen op onze grijze muur. Kom zeker eens kijken want ze zijn prachtig :)






We hebben ook onze lettermapje terug mee naar huis. We beginnen een weekje vroeger met een nieuwe letter omdat er een speciale man, waarvan de naam begint met de S, in het land is en in de hoofdjes zit van onze kleuters ;) Maandag mag iedereen dus spullen meebrengen die beginnen met de letter S.


Volgende week is het ook week van de smaak en dinsdag willen we graag sinaasappels persen en dit proeven. Kan iedereen dan een sinaasappel meebrengen en wie een pers heeft mag dat ook doen dan.

Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten