maandag 2 september 2013

een hele leuke start met een jarige,een onderzoek en een plan

Hallo iedereen,

We zijn vandaag terug gestart voor een heel fijn schooljaar! Zoals jullie weten zijn we dit jaar een derde kleuterklas en geen graadsklas meer. We zijn met 15 kleuters die er allemaal zin in hadden vanmorgen :)

We zijn begonnen met de praatronde. Eerst hebben we wat afspraken gemaakt i.v.m. de praatronde. Wat doen we als we iets willen vertellen, of misschien niets willen vertellen, wat is de rol van de kapitein, wat zijn al die pictogrammen op het bord,...

Laura was de eerste die iets mocht vertellen en al direct kwam er een onderzoeksvraag uit haar verhaal! Zelfs een dubbele vraag. Ze vertelde dat ze was gaan kamperen en dat ze daar een kookpot hadden die kon fluiten. Maar ze wist niet meer wat de juiste naam was en wanneer die eigenlijk fluit.
Jeff kwam meteen met het voorstel om dit te onderzoeken :)
Hij en Laura gingen dat vandaag doen.

Jens vertelde dat hij naar Toverland geweest was en daar kwamen meteen reacties op. 'Heb je een echte tovenaar gezien?', 'Wie kan er eigenlijk toveren', ...  Hieruit kwam een plan om iets met goochelen/toveren te doen. We willen een toverstaf en een toverhoed maken.
Wie heeft er misschien een goocheldoos thuis die we mogen gebruiken? Of nog beter : wie kent er iemand die wil komen goochelen in onze klas? Dat zou natuurlijk nog geweldiger zijn ;)

 

 
Daarna was het tijd om in de hoekjes te spelen.










 


We eten allemaal samen aan 1 lange tafel, zowel voor het koek/fruitmoment als voor de boterhammen.


Na de speeltijd hebben we met iedereen van de school kennis gemaakt. We zaten buiten in een grote kring en iedereen heeft zichzelf mogen voorstellen aan de groep. Er zijn een heleboel nieuwe gezichtjes bij. Het was leuk om ook de naam van die kindjes eens te horen.






 
Nadien hebben we nog even verder in de klas gespeeld. Jeff en Laura hebben toen hun onderzoek gedaan. Hun vraag was : 'Hoe heet een kookpot die kan fluiten en wanneer fluit die eigenlijk?'
Ze zochten de juiste pot op internet en vonden het goede antwoord! Tijdens het afsluitmoment van de voormiddag mochten ze hun onderzoek voorstellen aan de klas. Goed gedaan onderzoekers!
Heeft er misschien iemand nog een echte fluitketel thuis die we eens mogen lenen zodat de hele klas dat eens in het echt kan zien?
 






 
Na de middag was het tijd voor een jarige. Op deze eerste schooldag was Emily jarig! Ze werd 5 jaar vandaag. We hebben allemaal een mooie tekening gemaakt voor haar en Kristie heeft een kroon gemaakt. Tijdens de afsluitronde hebben we allemaal voor haar gezongen. GELUKKIGE VERJAARDAG EMILY!
 
 




 
We zullen ons ook nog even voorstellen aan jullie :) Spijtig dat we geen foto van Yarne hebben want hij is 's middags ziek naar huis gegaan. Hopelijk ben je snel terug beter Yarne!
 

Sinja
 

Noƫmie

 
Amelia

 
Laura

 
Emily

 
Jens

 
Rebeka

 
Andreas

 
Vincent

 
Janneke

 
Alexander

 
Manuel

 
Yara

 
Jeff
 
En dit is onze eerste klasfoto, hier staat Yarne ook nog op.
 



Samen de kleuters van Nath (tweede kleuterklas). We hebben gekeken welke rij de langste was en zij waren gewonnen ;)
 
Dan zitten er nog een heleboel briefjes in de boekentas die ik graag ingevuld terug had gehad :)
Het zou fijn zijn als jullie dit zo snel mogelijk kunnen invullen en terug meegeven aan je kleuter.
Dank je wel!
 
Morgennamiddag gaan we samen met de hele school wandelen naar de Maten. Wie zin heeft om mee te wandelen is van harte welkom. We vertrekken aan school om 13u30.
Doe je kleuter a.u.b. gemakkelijk kleding aan en goede stapschoenen.
We gaan daar ook picknicken. Je mag ook een apart rugzakje meegeven daar we een koek of fruit kunnen insteken en wat je kleuter zelf gemakkelijk kan dragen.
 
Zoals jullie al lezen was het vandaag een drukke maar leuke dag. We hebben een hele leuke klasgroep en als er op dag 1 al zoveel onderzoeken, plannen,... uit de groep komt dan kijk ik echt uit naar al die volgende dagen :)
Tot morgen allemaal!
 
 

2 opmerkingen: