maandag 21 november 2016

ma 21/11 Deel 1

Hallo,

Vandaag mochten we naar de Bib in Genk. Bedankt aan de ouders die ons hebben gebracht en gehaald! (En aan Lucia om iedereen op te trommelen :d )


Eerst mochten we in het verteltheater luisteren naar een verhaal over meneertje Chocola en het record-boek!
Hierna gingen we op zoek naar de droom-microben. Deze dromen allemaal over iets anders. We mochten een microob uitkiezen waarover we zelf graag dromen. Terwijl we hierop even mochten 'slapen' werd er een mooi versje verteld. Xian hoorde meteen dat het rijmde! :d








Hierna luisterden we naar een verhaal over 10 biggetjes. Er was mooie klassieke muziek te horen waarop we op pad gingen. We waren zelf biggetjes die stilletjes opstonden om naar buiten te gaan.



Onderweg konden we even rollen in een modderpoel!!


Hierna luisterden we naar het verhaal van Walter, een jongen die altijd slaapt en maar niet wakker te krijgen is! Het werd een wandelverhaal: Alle prenten van het verhaal hingen in het groot in de bib. Hier wandelden we langs terwijl het verhaal verteld werd.

Suzanne heeft kleine Walter gevonden!


 Walter staat ook op de lift in de Bib, eerst was hij beneden en erna helemaal vanboven!


Er werd ons ook nog verteld waar we boekjes speciaal voor onze leeftijd kunnen vinden. Hier mochten we natuurlijk ook even in lezen. We weten nu ook hoe we ze terug moeten opruimen. De boekjes zijn gesorteerd per letter. Gelukkig kennen we al wat letters :d (en anders onthouden we het diertje dat vooraan staat!)










Toen we terug in de klas waren hebben we onze nieuwe letter S geleerd. We hebben een woordspin gemaakt en gekeken wat iedereen bij had. Met de letter S konden we heel wat meer woorden vinden dan met de A! :d
Mattia was heel origineel en had een stokbrood bij :d

Slak en Schildpad is ook met een S


Lauren had een Spel mee!

Lana had een Staf bij.

Suzanne had een Spin, een Stift en een Schaap bij.

Aurelio vond nog een Steen!
Vervolg: Blog deel 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten