maandag 16 september 2013

Jarige Jens en de eerste keer zwemmen

Wat een super leuke dag was het vandaag. We hadden een jarige in de klas en namiddag gingen we de eerste keer zwemmen met onze klas.
Maar eerst was het praatronde. Jens mocht kapitein zijn omdat het vandaag zijn verjaardag was. Laura vertelde dat ze naar C-Mine geweest was en dat ze daar van alles over krekels had gezien en gehoord. Maar eigenlijk konden we onze niet goed voorstellen hoe een krekel eruit ziet en welk geluid die maakt. Yarne vertelde dat hij een boek over insecten had thuis. Laura had er ook eentje vertelde ze. We hebben afgesproken dat ze allebei dit boek meebrengen morgen en dan hebben we al een onderzoek gepland voor morgen. 'Wat zijn krekels?'

Na de speeltijd zijn we begonnen aan de tekeningen voor Jens. Hij werd vandaag 5 jaar. GELUKKIGE VERJAARDAG JENS xxxxx
Kristie maakte een kroon en de kleuters deden hun best om een mooie tekening te maken voor Jens. Om kwart over 12 kwam Jens zijn mama in de klas en hebben we samen voor hem gezongen. Jens had maar liefst 2 klascadeautjes meegebracht. 2 hele leuke smart games! Dank je wel Jens! We gaan er morgen al direct mee spelen.Daarna mochten we gaan smullen van heerlijk tosti's in de vorm van hartjes en dino's. Als dessert was er nog een lekkere fruitspies voor iedereen. We zijn dus verwend geweest vandaag. Nu weten jullie wel waarom onze boterhammen nog in onze boekentassen zitten!
Dank je wel Lydia voor deze lekkere traktatie!






















We hebben niet buiten kunnen spelen vandaag omdat de bus ons al om 13u00 kwam halen. Eindelijk konden we gaan zwemmen. We hebben eerst in het ploeterbadje gespeeld en nadien mochten we in het groter zwembad spelen. We hebben ons heel goed geamuseerd.
Dank je wel aan alle mama's en papa's die mee gaan zwemmen zijn. Dankzij jullie hulp kunnen we dit doen!



Er zitten een heleboel briefjes in de boekentas. Omdat het week van de mobiliteit is staan er deze week een aantal leuke activiteiten op ons programma. Lees het briefje maar goed!
En als jullie thuis ook het STRAPLIED willen oefenen, je kan het hier vinden :
http://www.youtube.com/watch?v=ALA5U7oM2nk

Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten