maandag 30 september 2013

herfstkunstwerk en 2 onderzoekjes

We zijn de dag gestart met de praatronde. Janneke liet een hele toffe skibril zien waardoor je alles in het groen kon zien. Manuel had ook een speelgoedje meegebracht waar je aan moest draaien en dan zag je allemaal cirkels. We hebben het plan gemaakt om volgende week onze ontdekdoos rond het kijkatelier eens voor te stellen in de klas.
Kapitein Sinja had haar eigen gitaar meegebracht en ze vertelde dat ze het liedjes 'I follow' kon spelen. Dat heeft ze dan ook prachtig gedaan :)
Rebeka had 2 hele mooie nestjes meegebracht. Eentje was van een merel en eentje van bijen dachten we. We wilden heel graag onderzoeken hoe bijen of wespen hun nest maken.

Maar onze computer heeft het vandaag begeven en dus konden we even geen nieuwe onderzoekjes doen. Maar ze staan in de koelkast, dus gaan we ze zeker nog eens doen.






Na de praatronde zijn we begonnen aan onze knutselwerkjes.We hebben zelf een herfstblad gekozen, dat mochten we overtekenen op een gekleurd blad. Daarna moesten we het uitprikken en dan kon je er een heel mooi kunstwerk mee maken.
Ook na de speeltijd hebben we hieraan verder gewerkt. het was wel veel werk maar het resultaat is heel mooi en kleurrijk.
















Na de middag was Anouk eerst in de klas. We hebben samen met haar de onderzoekjes gedaan. Sinja en Yara onderzochten wat het verschil was tussen een vrouwtjesleeuw en een mannetjesleeuw. En Janneke en Emily onderzochten of babytijgers geboren worden met strepen.
Tijdens de afsluitronde hebben ze hun onderzoekje mogen voorstellen.  Sinja en Yara vertelden er zelfs bij dat de haren van de mannetjesleeuw manen heten! Knap werk onderzoekers!





Morgen mag Jens zijn lievelingsboek meebrengen.
Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten