dinsdag 24 september 2013

een heleboel onderzoeken

We zijn de dag begonnen met een praatronde omdat we dat gisteren niet gedaan hadden. En we hadden natuurlijk veel te vertellen over onze wandeling. Er kwamen maar liefst 8!!!!! onderzoeken uit de praatronde.

Na de turnles zijn we hiermee begonnen.
Alexander en Yarne onderzochten wat slakken eten. Dit onderzoek kwam er omdat Yarne een slak mee naar de klas gebracht had en hij wilde weten wat die eet.
Janneke en Amelia onderzochten wat de 'prikbol' was die we gisteren in het bos gevonden hadden.
Noƫmie en Yara onderzochten van welke bomen die 2 bruine bladeren kwamen die we ook gevonden hadden tijdens onze wandeling.
Andreas en Emily onderzochten wat het nummer 112 wilde zeggen dat we op een bord in het  bos hadden zien staan.
Sinja en Laura onderzochten wat een boswachter was.
En Jeff en Manuel onderzochten van welke boom de naalden waren die we gevonden hadden in het bos.

De 2 anderen onderzoekjes ('Hoe maakt een konijn een hol? en 'Zijn deze paddenstoelen giftig?) gaan we morgen of donderdag doen. Daar hadden we geen tijd meer voor.

Onze voormiddag was natuurlijk heel snel voorbij. Na de middagspeeltijd hebben we eerst klasraad gehouden in de klas. Daarna was het rode werktijd. Dan mogen we kiezen uit bepaalde hoekjes die open zijn in de klas. Lang hebben we niet kunnen spelen want er stond ons nog een langere afsluitronde te wachten waarin alle onderzoekers hun onderzoek mochten voorstellen. Ze hebben dat weer heel erg goed gedaan. Wat hebben we weer veel bijgeleerd dankzij die leuke wandeling gisteren!

We gaan ook verschillende herfstbladeren en herfstmateriaal verzamelen in de klas. Dus breng ze maar zeker mee naar de klas!

Dank je wel aan alle ouders die aanwezig waren op onze oudervergadering vanavond!

Tot morgen allemaal!






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten