woensdag 18 september 2013

Op bezoek in het fietsenatelier

Nadat we eerst even een korte praatronde gehouden hadden was het al snel tijd om naar het fietsenatelier te vertrekken. Dat was in de fietsenafdeling van de AS Adventure. Eerst mochten we eens naar alle fietsen gaan kijken die in de winkel stonden. We zagen grote en kleine fietsen, plooifietsen en fietsen met een gek stuur. Daarna zagen we de bandensporen op de grond staan. Als we die volgden kwamen we uit aan het fietsenaftelier. Normaal mag je daar niet komen, maar wij vandaag wel :)
Kristof liet ons zien hoe het fiestenatelier eruit zag. Daarna gingen we een grote doos halen want fietsen worden daar geleverd in grote dozen. Samen met Kristof gingen we een mountainbike in mekaar zetten. Eerst alles uitpakken, dan de fiets ophangen, de banden ernaan hangen, het zadel erop, de pedalen niet vergeten en de banden nog oppompen. Er is toch wel wat werk om een fiets goed in mekaar te zetten. We mochten al onze vragen stellen aan Kristof.
We zagen ook 2 haken hangen en natuurlijk wilden we ook weten waarvoor die dienen. Kristof liet ons zien dat je er een fiets kon ophangen en dan moest je op een knopje duwen om de fiets omhoog of omlaag te brengen. Hier wilden we 'allemaal' wel eens op duwen. Kristof was zo lief om alle kleuters op te tillen en ze eens te laten proberen.
Op het einde hebben we Kristof ons aya-kunstwerk gegeven om hem te bedanken voor deze leuke rondleiding. We gingen nog samen op de foto en we hebben ook enkele oude fietsbanden mee gekregen om in de klas mee te werken.
Dank je wel Kristof en het hele AS Adventure-team voor deze leuke ontvangst en rondleiding.





















































Terug in de klas hebben we eerst even besproken wat we allemaal gezien hadden en daarna hebben we er ook een tekening over gemaakt. Kristie schreef erbij wat het was.
We hebben een hele leuke en leerrijke voormiddag gehad.














We hebben de dag afgesloten met AYA en het zingen van het STRAPLIED.
Morgen mag iedereen zijn fiets mee naar school brengen. Als je fietsbellen, pompen,... hebt mag je die ook meebrengen.
Tot morgen allemaal!

1 opmerking: