woensdag 4 september 2013

2 onderzoeken

Vandaag hadden we fotoronde en Laura mocht een foto meebrengen. Ze had onze klasfoto van vorig schooljaar meegebracht en een foto van haarzelf toen ze 4 jaar was. Die was getrokken in de kinderboerderij. Eerst hebben de kleuters die vorig schooljaar ook in deze klas zaten zichzelf gezocht op de klasfoto. Daar zagen we dat we toch wel gegroeid waren. :)
Daarna vertelde Laura over haar foto. Het gesprekje kwam op de kinderboerderij. Iemand vroeg welke dieren ze daar gezien had. Maar dat wist Laura niet meer. Daarom besloten we om eens te onderzoeken welke dieren op de kinderboerderij wonen. Noëmie ging dat samen met Yara doen. Zo kon Yara vandaag ook haar eerste onderzoek meedoen.



Amelia vertelde dat ze in Turkije een salamander gezien had. Niemand wist hoe die eruit zag. Weer een goede onderzoeksvraag! Amelia en Janneke hebben dat voor ons onderzocht.

Maar eerst hebben we onze naamkaartjes verder afgewerkt. Nu zijn ze allemaal klaar en kunnen ze in onze schuifjes. Zo kunnen we goed oefenen om onze naam te schrijven.









Na de speeltijd zijn de onderzoekers aan het werk gegaan.
Yara en Noëmie onderzochten : 'Welke dieren wonen op de kinderboerderij?' en Amelia en Janneke onderzochten : 'Wat is een salamander?'.
Tijdens de afsluitronde hebben ze allemaal hun onderzoekje mogen voorstellen voor de groep. Knap werk onderzoekers!











Morgen mag Andreas zijn lievelingscd meebrengen. En we gaan naar de bibtruck :)
Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten