maandag 9 september 2013

Keltische prinsessen en 2 onderzoeken

Laura had iets speciaals te vertellen tijdens de praatronde. Ze was gisteren naar een Keltisch feest geweest en had daar een hele mooie Keltische kroon gemaakt. Ze vertelde dat ze nu een Keltische prinses was. Dat viel natuurlijk in de smaak bij de meisjes van onze klas. Ze wilden allemaal ook graag een Keltische prinses worden :)

We mochten Laura haar kroon als voorbeeld gebruiken en na de praatronde gingen de meisjes meteen aan de slag. De jongens voelde er niet veel voor om een Keltische prinses te  worden en gingen spelen in de hoekjes.




Na de speeltijd hebben we het even gehad over Jommeke. We hadden dat gezien in Karrewiet. Kristie had zo een boekje meegebracht en Andreas vertelde dat dat een strip was. Maar hoe weet je dat nu? Wat is eigenlijk een stripverhaal? Amelia en Yara gingen dat onderzoeken.
Maar eerst konden we Jommeke schilderen. Je moest heel goed naar de prent kijken en proberen niks te vergeten. Janneke had zelfs Flip de papegaai erbij gezet!













Tijdens de afsluitronde in de voormiddag hebben we samen naar Keltische muziek gezocht op de computer. Sommige kleuters vonden het heel mooi, anderen wat minder. Maar nu weten we wel wat dat is!

Na de middag was het onderzoekstijd. Yara en Amelia onderzochten dit : 'Wat is een stripverhaal?' en Laura en Sinja onderzochten ook een vraag die uit Karrewiet gekomen was. We hadden daar een pictogram gezien en we wilden weten wat dat wilde zeggen.
De andere kleuters hebben met de klei gespeeld of in een ander hoekje.

Tijdens de afsluitronde mochten de onderzoekers hun onderzoekje voorstellen aan de groep. Knap werk onderzoekers!











Vergeet morgen de klasvergadering niet! Om 16u00 in onze klas.

Deze week is het 'week van de sport'. Daarom mogen de kleuters op woensdag naar school komen in hun sportkledij. Misschien doen ze al wel aan een sport, in een sportclub (voetbal,ballet, dans,...) of met iemand anders? Doe dan zeker die dag dat sportoutfit aan zodat je je aan iedereen kan voorstellen en uitleggen welke sport je doet.
Vrijdag houden we een sportieve integratienamiddag met de eerste graad. Dus die dag zeker ook gemakkelijke kleding aandoen!

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten