maandag 23 september 2013

Geocachen met de hele klas! Op zoek naar de schat van Dora

Deze dag beschrijven in 1 woord is moeilijk! Want we hebben er een ontzettend leuke en leerrijke dag opzitten. Deze morgen vertrokken we allemaal op schattentocht. We gingen namelijk een geocach doen in Zutendaal. Het was een Dora schattentocht. Eerst moesten we ene half uurtje rijden voor we aan het bos kwamen. Daar aangekomen kreeg iedereen een schattenkaart. Daar stond de route op die we moesten volgen. Kees-Jan had de coördinaten in zijn wandelgps staan en zo wisten we welke richten we uit moesten. 9 keer moesten we op zoek naar een schat. Die vonden we door naar een bepaalde boom te zoeken die een groene duimspijker had. Dan konden we beginnen te graven om de schat te zoeken. In elk schatdoosje zat een opdracht die we moesten uitvoeren. We kregen we er een cijfer voor in de plaats. De opdrachten waren bv, een puzzel maken, een rebus oplossen, een doosje met sloten proberen open te krijgen,... Als we alles juist opgelost hadden vormden alle gevonden cijfers de coördinaten naar de plaats waar de grote en gouden schat vertopt zat, Dora's schat. Die laatste schat was toch niet zo gemakkelijk te vinden. We hebben echt ons best moeten doen maar gelukkig was het Alexander die hem gevonden had! Opdracht volbracht.
Onderweg hebben nog een koekjespauze gehouden en s 'middags hebben we een heerlijke picknick gedaan en hadden we de mooiste speelplaats die er bestaat. We hebben vandaag ook 6!!! onderzoeken gevonden! We gaan onderzoeken welke bladeren we gevonden hebben, of de paddenstoelen die we gezien hebben onderweg giftig zijn of niet, wat dit nummer wil zeggen : 112 want dat zagen we op een bord staan in het bos, hoe een konijn een hol maakt want we hebben een heel konijnendorp gevonden, wat een boswachter eigenlijk doet in het bos want die zijn we ook tegengekomen en van welke boom een vruchtje is dat we gevonden hebben. Zo zie ja maar wat we allemaal kunnen leren van zo een uitstap!

Mirja, Kees-Jan en Dilek, DANK JE WEL voor de hulp van vandaag. Het was een fantastische dag!

Ik zet enkele foto's hierop maar niet allemaal want het zijn er heel veel. Alle foto's komen vanavond nog op de website. Ga dus zeker kijken www.freinetonthemove.be






























1 opmerking:

  1. Hallo,

    Het is leuk om te zien dat deze geocachen bezocht worden door iedereen.
    ik heb ze met veel liefde en plezier gelegd

    Groeten Bjorn Van Lingen

    BeantwoordenVerwijderen