dinsdag 1 oktober 2013

Zoek de letter van je naam

Het was boekenronde vandaag en Jens mocht zijn lievelingsboek meebrengen. Het was een verhaal van Piet Piraat. Kristie heeft het eerst voorgelezen. Het was een leuk boek. Dank je wel Jens!






Gisteren hebben we het in de praatronde over de bijen en hun honing gehad. Er kwamen veel reacties van kleuters die honing kenden, ook van keuters die dat nog niet gegeten hadden. Hun voorstel was om honing te proeven in de klas. Ik ben dat gisteren vergeten op de blog te zetten maar Andreas had er zelf aan gedacht! Wat ben ik blij dat jij er bent Andreas :) Heeft er nog iemand honing thuis (verschillende soorten, verschillende smaken) die we eens mogen proeven? Breng dan zeker mee naar de klas!



Nadien was het groene werktijd, dus mochten we zelf een hoekje kiezen waar we wilden spelen. Maar er was wel 1 werkje dat af moest vandaag. Je moest de eerste letter van je naam gaan zoeken en die letter dan vol leggen met dopjes. We vonden het zo leuk dat het voorstel van de kleuters kwam of ze de dopjes ook op hun letter mochten plakken. Dat mocht en zo hebben we weer leuke letterknutselwerkjes ophangen in onze klas.

Na de speeltijd was het turnen. Nadien mochten we verder werken in de klas. Tijdens de turnles hebben we een spel gespeeld over een rups. Daarover hebben we veel gepraat in de klas. Daarom gaan we morgen ook rupsen maken, maar dan wel 'naamrupsen'. Je zal er morgen wel over lezen op de blog :)

















Na de speeltijd was Anouk in de klas omdat Kristie schooltuinvergadering had. We hebben leuke handjes gemaakt die we gaan gebruiken als tafelnummer tijdens de pastadag zaterdag.
De namiddag was ook heel snel voorbij.

Morgen is het fruitdag : het tutti-frutti -project begint volgende week pas, dus vergeet je fruit niet morgen!!!

Morgen mag Yarne een foto meebrengen voor de fotoronde.

Vrijdag is het Wereld dierendag. Iedereen mag zijn/haar diertje meebrengen als je er eentje thuis hebt. Lukt dat niet, breng dan zeker een foto van je huisdier mee. Heb je ook geen huisdier, dan mag je ook je lievelingsdier voorstellen :)

Donderdag en vrijdag heb ik EHBO-cursus. Anouk is die dagen in onze klas.

Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten