donderdag 17 oktober 2013

Voorleesnamiddag Kinder- en Jeugdjury deel 2 en onze klaskrant

Het was terug een drukke maar hele leuke dag vandaag.
We hadden iemand extra in onze klas vandaag. Maryam is een leerling van het 6de middelbaar en zij kwam vandaag een dagje meewerken in de klas. Ze deed dat niet zomaar. Het is vandaag Zuiddag. Dat wil zeggen dat jonge mensen een dag gaan werken en hun loon dat ze die dag verdienen afstaan voor het goede doel. Dit jaar is het doel de koffieboeren van Peru. Wie hier meer informatie over wil kan steeds eens gaan kijken op de website www.zuiddag.be
Dank je wel Maryam voor al je hulp en knap dat je je voor zo een mooi doel wil inzetten!


Het was ook muziekronde en Noëmie had een cd meegebracht. We hebben gedanst op het liedjes van Zwarte Pietenstyle. iedereen kenden het nog :) Dank je wel voor je cd Noëmie.





Na de muziekronde zijn we begonnen met het maken van ons voorblad voor onze klaskrant. Voor de vakantie moet deze af zijn. Manuel maakte nog even zijn vrije tekst voor in de krant en iedereen heeft mee gewerkt aan het voorblad. We zijn eigenlijk terecht wel fier op ons resultaat :)
Hier hebben we ook nog na de speeltijd aan verder gewerkt. Ondertussen konden de andere kinderen spelen in de hoekjes.

























Amelia was onze opruimkampioen voor vandaag!


Namiddag was het tijd voor de tweede voorleesnamiddag t.v.v. de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Mirja, Mireille, Marjolijn en Martine hebben vanmiddag heel leuk voorgelezen voor alle groepjes. Tijdens de afsluitronde hebben de boekjes van vandaag terug besproken.
Dank je wel Mirja, Mireille, Marjolijn, Martine en Maryam voor het voorlezen!

We gaan elke avond tijdens de afsluitronde alle boekjes nog even overlopen zodat we woensdag nog weten waarover de boekjes gingen. Daarna zullen we stemmen welk boekje voor ons het mooiste was.





















Morgen is het schoolatelier. Op het prikbord hangt op welke kleuter welk atelier zal doen.

Niet vergeten : maandagnamiddag gaan we zwemmen. Wie kan meegaan, gelieve zicht op te geven op het blad dat aan het prikbord hangt.

Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten