donderdag 3 oktober 2013

Vrije teksten en Italië

Hallo allemaal, vandaag een verslag(je) van Anouk =)

Het was een zeer productieve dag - hou je vast, hier gaan we!

De dag begon zoals gewoonlijk op donderdag zeer muzikaal. Rebeka had een CD meegebracht en die was wel heel speciaal. Het was een sprookje over "Mira" - een gezongen, Hongaars sprookje, in het Hongaars! Rebeka vertelde ons waar het over ging, ze vertaalde enkele woordjes en vertelde ook hoe het komt dat ze Hongaars spreekt. (Ik heb nadien het sprookje ook kunnen voorlezen, want mama en papa hadden ervoor gezorgd dat er ook een vertaling bij zat =)). Het klonk eerst een beetje vreemd maar ook wel heel mooi. Al snel begonnen we mee te wiegen (en Rebeka te zingen). We hebben de hele voormiddag kunnen luisteren naar de mooie muziek en de kinderen zochten de CD-speler dan ook regelmatig op =) Bedankt Rebeka voor dit cultureel avontuurtje.

Verder hebben we vandaag aan onze vrije teksten gewerkt. Dat hebben we gedaan door gebruik te maken van al die prachtige bladeren die we in onze klas hebben liggen. Er zijn heel erg leuke verhaaltjes uitgekomen. Wie niet bezig was met z'n vrije tekst, kon spelen in de hoekjes of werken aan het contractje van Kristie. Voor we het wisten zat de voormiddag er al op!

Namiddag hadden we een korte praatronde en daaruit kwam de vraag 'waar pasta vandaan komt' (naar aanleiding van de pasta-dag op zaterdag). Enkelen dachten dat het uit de winkel kwam, iemand anders dacht uit China (maar dat was bami wist Janneke ons te vertellen). Dus dat moesten we onderzoeken! Laura en Andreas gingen het vragen in de tweede graad. Ook vroegen we ons (toevallig wel!) af waar Sicilië ligt (want Amelia haar mama en papa zijn daar op vakantie). Dat gingen Amelia en Alexander onderzoeken door het te gaan vragen in de derde graad. En ja hoor - het antwoord was voor beiden Italië! Dus hebben ze ook nog samen onderzocht welke vlag dat was.
Dan maar aan de slag met vlagjes tekenen - die zouden we kunnen gebruiken om onze eetzaal te versieren tijdens de pasta-dag ;) Aangezien de printer vandaag niet helemaal deed wat we nodig hadden, hebben we een wereldbol gebruikt om België en Sicilië te vinden. Dat was eens iets anders en ze vonden het plezant. Knap gedaan onderzoekers!!

Om de dag af te sluiten hebben we de lekkere honing die in onze klas stond ook nog kunnen proeven. Eerst in schaaltjes doen, eraan ruiken, het verschil in kleuren bespreken en dan PROEVEN! Ze mochten stemmen welke honing ze het liefste hadden en dat bleek die van Andreas te zijn. Nog een verhaaltje van het jury project bespreken en voorlezen en de dag zat er al weer op!!

De opruim-kampioen van vandaag was Rebeka!

Denk eraan: Morgen is het Wereld dierendag. Iedereen mag zijn/haar diertje meebrengen als je er eentje thuis hebt. Lukt dat niet, breng dan zeker een foto van je huisdier mee. Heb je ook geen huisdier, dan mag je ook je lievelingsdier voorstellen :)

Tot morgen allemaal.







































Geen opmerkingen:

Een reactie posten