dinsdag 8 oktober 2013

druktechnieken en lichtbakken

We hadden een dag vol afwisselingen vandaag. We zijn eerst begonnen met de praatronde. Omdat het gisteren een vrije dag was waren we even verkeerd met de dagen van de week. Gelukkig had Alexander goed opgemerkt dat het vandaag dinsdag is i.p.v. maandag.

Na de praatronde hebben we nog even in de hoekjes gespeeld tot het tijd was om een tussendoortje te eten en om buiten te gaan spelen.
Na de speeltijd was het turntijd.

Terug in de klas hebben we iets nieuws geleerd. We hebben gedrukt met bladeren.Kristie had een kale boom gemaakt en wij gingen er de bladeren aanhangen zodat de boom minder kaal was. Je kon een druktechniek met wasco's doen. Dan moet je je herfstblad onder een wit tekenblad leggen en dan met wascokrijtjes erover gaan. Dat was toch niet heel gemakkelijk hoor. Daarna moest je het uitknippen en kon je het aan de boom gaan hangen. De tweede techniek was met verf. Kristie had in een stukje dunne isomo een herfstblad gekerfd. Je moest er met verf over rollen, daarna er een tekenblad opleggen en dan met de deegrol erover rollen. Als je dan het blad eraf haalt had je een afdruk van het gekerfde herfstblad. Die afdrukken hebben we ook in onze boom gehangen. Het resultaat is heel mooi!

Oproep aan al de mama's, papa's, familie, vrienden,... die soms verse pizza kopen van de Delhaize. Die isomoplaatjes die onder de verse pizza liggen kunnen wij heel goed gebruiken om deze druktechniek toe te passen. Willen jullie ze a.u.b. bijhouden voor ons? Of massaal verse pizza gaan halen bij de Delhaize :)
























Onze opruimkampioen van vandaag was Manuel!



Al snel was het boterhammentijd. Na de speeltijd was Ann in onze klas. Zij kwam samen met ons een les techniek geven. We hebben geëxperimenteerd met lichtbakken. Ann had een echte lichtbak meegebracht die we van haar even mochten lenen. Daarop konden we tekeningen overtekenen of spullen zoeken in de klas die licht doorgaven. Als we een tekening gemaakt hadden moesten we er een verhaal bij verzinnen.
We hebben in de klas toen  ook zelf lichtbakken gemaakt. We namen doorzichtige plastieke dozen en staken daarin kerstlampjes. De klas hebben we helemaal donker gemaakt en toen hadden we onze eigen lichtbakken :) Knap hé!
Nadien heeft Ann een soort lichtbak op wieltjes in de klas gezet. Daarop hebben we de spullen gelegd die licht doorgaven en die dan geprojecteerd tegen de muur. Dat was heel er mooi! Als afsluiting hebben we op YouTube enkele filmpjes gezien van zandschilderijen. Als je wil kan je dat thuis ook een laten zien aan mama en papa. Het resultaat daarvan vonden we heel verbluffend!

































Morgen hebben we na de speeltijd een toneelvoorstelling in onze school samen met de eerste en de tweede graad : Sarah de sprinkhaan.

Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten