vrijdag 4 oktober 2013

Werelddierendag

Vandaag was het werelddierendag. Op de speelplaats was het vanmorgen een beestenboel, heel erg leuk.

In onze klas was het ook heel erg leuke beestenboel =) Wel zonder levende exemplaren. De kleuters hadden foto's meegebracht, knuffels... maar vooral veel verhalen. Vandaag dus bij uitzondering geen actua-ronde maar een praatronde. Zo kon iedereen zijn/haar dier voorstellen, was er tijd voor vragen... Ik had zelf ook een diertje meegebracht ;) Dat was dan al dadelijk de link naar een activiteit die ze konden kiezen.

Na de dieren-ronde was het tijd om in de hoekjes te spelen. De kleuters mochten vrij kiezen. In de crea-hoek lagen er tekeningen en een doolhof i.v.m. werelddierendag. Ze konden ook kiezen om zelf een diertje te komen vouwen (want dat had ik meegebracht). Ze moesten een stappenplan volgen, goed op de lijnen letten en de juiste vormen creëren. Nadien nog oren ontwerpen, snorharen tekenen... En sommige diertjes, kregen zelfs een wortel ;) Zo goed als iedereen heeft een origami-diertje gemaakt.

Namiddag was zeer kort maar leerrijk. Eerst bespraken we nog even de twee boekjes die we al gelezen hadden voor de jury. We keken ook nog even naar de covers die nog komen gaan. Maar onze Jens had vandaag iets speciaals meegebracht. Namelijk een deel uit een bijen-nest mét honing er in! We vergeleken het met de bijen-nesten die Rebeka had meegebracht en we vergeleken de geur met de honing uit de potjes... De honing uit de potjes rook toch wel lekkerder ;) Daarna was het rode werktijd; ze konden rijgen, bouwen met de blokken, kleuren... in de crea-hoek, een boekje lezen, puzzelen... EN er werden nog vlagjes gemaakt voor de pasta-dag!! Kaim kwam ons ook nog zijn "geredde" regenworm laten zien en hij kon er ons heel veel over vertellen. Dat vonden we heel interessant. Janneke en Sinja deden een onderzoekje "Hebben alle schildpadden dezelfde kleur?". Snel alles opruimen, zodat onze onderzoekers hun werk konden voorstellen. Ze wisten ons te vertellen dat er wel meer dan 330 soorten schildpadden bestaan (!!) en ze kunnen nog al verschillen in vorm en kleur. Onze onderzoekers wisten ons dan ook te vertellen dat je ze altijd kan herkennen aan hun schild en dat de kleuren kunnen variëren van groen, naar rode accenten, geel, bruin, grijs, oranje... Goed zo onderzoekers!! Wauw, wat een namiddag...!

We hadden na al die drukte dus echt geen tijd meer om iets te eten, want om 15u gingen we zingen voor de jarigen van september. Sorry dus mama's en papa's voor de koeken/fruit dat nog niet helemaal op was =)

De opruim-kampioen van de dag: Amelia!

Ik wens jullie allemaal een fijn (lang - want maandag is er een facultatieve verlofdag voor onze leerlingen en leerkrachten) weekend. Maaaaar - tot morgen op de pasta-dag! =)

Last but not least: bedankt allemaal voor de mooie attentie voor de leraren-dag! 














































1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie er weer een leuke dag opzitten! Dank je wel Anouk voor de goede zorgen! En alle kleuters en ouders : dank je wel voor het lekkere cadeautje voor leraren dag!

    BeantwoordenVerwijderen