maandag 14 oktober 2013

Griezelen en de brandweer

Weer een nieuwe week. Kristie was aan het zweten tijdens haar examen van EHBO. En wij hebben er een leuke dag in de klas van proberen te maken.

De praatronde vandaag ging over de brandweer, appels plukken... Maar er werd ook heel veel gepraat over Halloween! Het griezelen zit er al goed in bij de kids. Janneke had zelfs een heel leuk zelfgemaakt masker bij - de kleuters vonden het tof om zelf ook een masker te maken. En Andreas, die vertelde ons over een kettingbotsing en deed voor wat dat precies is (met speelgoed auto's ;)). Yarne had een pet van Rammstein en dat zou "harde" muziek zijn - net voor de middag hebben we dat dan ook zelf ondervonden via youtube. En Yara, die kon ons zelfs vertellen wat ze in het Duits zongen. Knap hé. Dansen op de muziek van Rammstein......was ook een apart zicht ;)

Na de praatronde zijn we begonnen met het maken van een 'bedankt'-poster voor de brandweer. Alle kleuters kwamen hun leukste herinnering aan afgelopen vrijdag tekenen. Anderen waren bezig met het maken van een masker of speelden in de hoeken. Na de speeltijd haalden we een onderzoekje uit onze koelkast. "Hoe ontstaat de regen?" dat onderzochten Amelia en Jeff in boeken (waar ze ook heel veel "enge" dingen tegenkwamen) en uiteindelijk vonden we het antwoord in een filmpje van Schooltv. Goed zo onderzoekers! Yara en Sinja die ontwierpen onze eigen weer-kalender illustraties (voor in de klas) en stempelden er het correcte woord bij. Heel leuk. 

Namiddag hebben de kleuters naar de film, die Alexander op vrijdag bij had, gekeken - "Brandweerman Sam". Wie niet wou meekijken mocht zijn/haar masker verder afmaken. 

We sloten de dag af door naar de presentatie van het onderzoekje te luisteren en ik las een verhaaltje over "Lotje" voor. 

Laura was de opruimkampioen. 
Manuel mag morgen een boek meebrengen voor de boekenronde.


































1 opmerking: