donderdag 24 oktober 2013

Papieren vliegtuigjes en vrije teksten

Vandaag was het een gevulde dag. We begonnen met de CD van Yarne. Het was er eentje van Studio 100 en het duurde geen 5 seconden of ze stonden allemaal te dansen en te zingen in de praatronde =) Vrolijke start van de dag. Nadien hadden we nog een korte praatronde en vonden we een lief briefje van onze lieve Kristie...x! 

Na onze tijd in de praatronde was het tijd om er in te vliegen. Eerder in de week had Yarne een papieren vliegtuigje bij en de kleuters wilden wel eens weten hoe ze dat zelf konden vouwen. Er hing dan vandaag een stappenplan in de klas, zodat ze zelf aan de slag konden. Er waren ook schrijfoefeningen en spelletjes rond een spin ... Maar zonder twijfel haalde het stappenplan de bovenhand. Waar het begon met één iemand, stond plots de crea-hoek vol. Ze leerden elkaar hoe het moest en dat was heel leuk. Er werd gevouwen en versierd. Er werd ook nog in de hoekjes gespeeld en voor de middagpauze hielden we een wedstrijdje. We gingen op een rij staan en probeerden onze vliegtuigjes zo ver mogelijk te laten vliegen. Zo ontdekten we dat we ze op een bepaalde manier moeten werpen, anders kwamen ze niet ver. 

Namiddag was het tijd voor onze vrije teksten. De kleuters gingen allemaal dadelijk aan de slag! Er werden weer hele leuke tekeningen en ook wel bijzondere verhaaltjes verzonnen. De namiddag was dan ook snel voorbij! Voor we naar huis gingen, heb ik nog even alle vrije teksten voorgelezen. En de dag zat er al weer op. 

Andreas was onze opruimkampioen én we kregen ook heel bijzondere post! Een mooi "boekje" ontworpen en gemaakt door de 5-jarige kleuters van de Freinetschool "Op Stelten" in Dilsen. Dat was heel bijzonder.

Morgen zal het een super drukke dag worden. De politie komt op bezoek, er is ons eerste forum (om 15u is het de beurt Nath met haar klas om iets te tonen - iedereen is welkom) én het is Halloween op school (de kleuters mogen zich 'griezelig' verkleden, als ze dat willen). 

Tot morgen allemaal! 

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten