maandag 3 oktober 2016

een giraf met een patroon en een onderzoek



We hebben de taakjes verdeeld vandaag voor deze week. Suzanne is de tijdsbewaker, Aurelio is de kapitein, Lauren zorgt voor de rode bol, Yusa Ali zorgt voor de kalender, Azra zorgt voor het licht en Pauline doet het weer. Onze kapitein liet iedereen aan het woord en onze tijdsbewaker heeft de tijd heel goed in het oog gehouden! Het was een fijne praatronde vanmorgen.



Na de ronde zijn we een koekje of fruit gaan eten want op maandag gaan we turnen :)

Na de kleine speeltijd kwamen we terug in de kring. Kristie vertelde wat we deze week allemaal gaan doen. Elk voorstel van onze woordspin gaan we proberen uit te voeren. In alle hoekjes kan je iets rond dieren vinden. Vandaag gingen we een giraf knutselen maar natuurlijk zat daar een opdrachtje aan vast. We moesten een patroon lezen van de giraf die Kristie al gemaakt had en dat zo goed mogelijk namaken. Dat werd dus tellen, kijken, proberen, en soms opnieuw begonnen maar het resultaat is super! Er werd heel hard gewerkt deze voormiddag.



















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het bakjestijd. We mochten allemaal een bakje kiezen en na 20 minuutjes hebben we gewisseld. De tijd vloog voorbij.










Ondertussen hebben Noor en Kailey hun onderzoek gedaan. Zij wilden weten hoe we die baby's van de dieren moeten noemen. We hebben er een heleboel gevonden en tijdens de afsluitronde mochten deze onderzoekers dit vertellen aan de klas. Goed gedaan onderzoekers!





Kristie las ook nog een boekje van Kay-mook, de olifant voor en toen was het tijd om naar huis te gaan.


Morgen is het Wereld dierendag. Je mag dus je diertje mee naar school brengen als dat gaat.
Ik heb bij iedereen nog een brief met het overzicht van de activiteiten van deze week in de boekentas gestoken.

Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten