dinsdag 4 oktober 2016

werelddierendag

De ronde vandaag was een beetje anders dan dan anders want er waren echte dieren in de klas. Bryce liet zijn hond Brenda zien. Het was een hele lieve hond die zelfs een kunstje kon doen. Brenda kan een high five geven! Knap hé! Suzanne had ook haar hond meegebracht, Bikky. Dat was ook een hele lieve hond die graag met de kat speelt! Zo lief! Kailey had 2 cavia's bij, 2 zusjes. Het waren nog kleine cavia's en ze waren heel lief. Ze hadden wel wat bang van het lawaai in de klas. Tuana had haar konijntje zonder naam bij. Het was een heel schattig wit konijntje met zwarte oogjes. Omdat ze nog geen naam had hebben we in de klas een naam verzonnen, het is Elza geworden ;)
De andere kleuters hadden ook knuffels, boekjes en foto's bij van dieren. kijk maar mee.











































Na de ronde was het vrije werktijd en konden we in de hoekjes spelen.





Na het eetmoment en de kleine speeltijd kon je een hondje gaan plooien in de creahoek. Dit moest je niet doen maar de meeste kleuters vonden het wel leuk. We hebben alle hondjes mee naar huis mogen nemen vandaag.

















Na de boterhammen en de grote speeltijd kwamen we terug in de kring voor de klasraad. We vinden het in onze klas niet leuk dat de groten zoveel papiertjes op de grond gooien tijdens de speeltijd!

Daarna was het bakjestijd.






Sean en Xian hebben hun schildpaddenonderzoek gedaan. Eerst hebben we alle vragen opgeschreven en toen zochten we naar de antwoorden. Die vonden we in een leuk boekje van de bibtruck. Er werd een mooi onderzoeksblad van gemaakt!







Tijdens de afsluitronde kwam er een verrassing, Amira van de tweede graad had haar echte schildpad bij vandaag en kwam die laten zien in de klas. We mochten eens voelen aan de schildpad als we dat wilden. Het was toch wel speciaal! We hebben ons onderzoek aan Amira laten zien en blijkbaar hadden we alle vragen juist beantwoord! We konden ook nog zelf vragen stellen aan Amira over haar Donky, die trouwens al 35 jaar is! Dank je wel Amira voor deze leuke verrassing!









Maandag gaan we picknicken en op boeboekswandeling samen met LO1 en LO2. Wij kunnen op dit moment nog niet meegaan omdat we nog niet genoeg auto's hebben :/ Er kunnen nog maar 8 kleuters mee op naar Kiewit en 15 kleuter mee terug naar school en we zijn met 22. Hopelijk lukt het nog om wat auto's bij mekaar te krijgen. We hebben nog zeker 2 auto's nodig om ons te komen halen en 5 auto's om te brengen.


Morgen komt de hond van Noor even op bezoek in de klas en gaan we tellen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten