woensdag 5 oktober 2016

ritmekaarten en tellen


Vanmorgen hadden we nog een diertje in de klas. De hond van Noor kwam ook even op bezoek. Het was een hele lieve en brave hond die trucjes kon. Noor liet ze ons allemaal zien. Dank je wel Noor om ons dit te laten zien.









Na de ronde hebben we muziek gemaakt. Niet met muziekinstrumenten maar we hebben muzieknoten leren lezen! Echt waar! Ta, titi, to, deze ritmes kennen we nu allemaal. We leerden ze aan de hand van namen van dieren en we leerden ook hoe we ze moesten klappen. Als je enkele ritmes langs mekaar legt en je klapt dit heb je zelfs muziek merkten we slim op :) Volgende keer gaan we dit eens doen met instrumenten. Het was een hele leuke les muziek.




Daarna liet Kristie ons de opdracht van vandaag zien. We gingen eens kijken wie er goed kan tellen. De kleuters van KO2 telden tot en met 5 en de kleuters van KO3 telden tot en met 10. Als je de opdracht gedaan had kreeg je een ballon mee naar huis. Dit kwam omdat de leerlingen van de tweede graad ballonnen kwamen uitdelen in onze klas. Er werd heel hard gewerkt in de klas. Ook na het fruitmoment (het waren peren vandaag) en de kleine speeltijd werkten we ijverig verder. Er zijn nog enkele kleuters die morgen verder gaan werken en dan zijn we allemaal klaar :)











Morgen gaan we vleermuizen maken in de klas en nog enkele onderzoeken doen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten