donderdag 6 oktober 2016

vleermuizen en een onderzoek

We mochten vanmorgen als eerste klas naar de bibtruck. We kregen wat uitleg van Jo en dan mochten we allemaal een boekje kiezen uit de bak. Het was fijn om nog eens naar de bibtruck te kunnen gaan!


Hierna hebben we eerst iets gegeten en daarna was het turntijd.

Na de kleine speeltijd zijn we begonnen aan onze vleermuizen. Uit de woordspin kwam dat we vleermuizen wilden knutselen en dat hebben we vandaag dan ook gedaan! Iedereen heeft een vleermuis gemaakt.



















Na de boterhammen en de grote speeltijd kwamen we terug in de kring om de namiddag te plannen. Mattia en Loris gingen hun onderzoek doen, sommige kleuters moesten hun werk van gisteren nog afwerken en anderen speelden even in de hoekjes.




Mattia en Loris wilden het verschil tussen een panter en een jaguar weten en zochten dit op in een boek en op het internet. Ze maakten er een mooi en duidelijk onderzoeksblad van.








In de bibtruck hebben we ook 2 film gevonden over dieren: 'Shaun het schaap' en 'Beest in eigen bos'. We hebben gestemd welke film we wilden kijken en het werd Shaun het schaap. We mochten een half uurtje kijken.


Daarna was het afsluitronde. Mattia en Loris mochten hun onderzoek voorstellen. We keken in het boek van Lauren welk geluid de dieren maken en we overliepen de baby's van de dieren nog eens. Toen was het tijd om naar huis te gaan. Iedereen heeft zijn vleermuis mee naar huis gekregen.



Morgennamiddag gaan we ons schminken in een dier. Als er iemand niet geschminkt worden d.m.v. allergie, laat het me dan a.u.b. even weten. 

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten