donderdag 20 oktober 2016

mijn huis en hout schuren



Loris mocht voor muziek zorgen tijdens de muziekronde. Hij had een hele leuke cd van Bob Marley meegebracht! Super! We hebben samen genoten van het eerste liedje. Dank je wel Loris!
Na het toonmoment moesten we eerst een koekje of fruit gaan eten want het was turntijd vandaag.



Na de kleine speeltijd buiten kwamen we terug in de kring om de planning van vandaag te bespreken. We gingen een boekje maken over ons huis. Iedereen mocht zijn foto's komen plakken en het adres en huisnummer werd erbij geschreven en gedrukt. Het is een mooi zelfgemaakt boekje geworden.





















































Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben Loris en Sean hun onderzoek over het hout gedaan. we vonden een heel leuk filmpje op schooltv waar we heel goed konden zien hoe die planken er eigenlijk komen. Loris en Sean maakten er een leuk onderzoeksblad van.







 
Ondertussen werd er ook met veel hout gespeeld. Mattia had stukjes hout meegebracht en Kristie had schuurpapier bij. Dat schuren vonden we wel heel leuk. De mama van Mattia bracht ons op een leuk idee om een houten kastje te gaan zoeken dat we helemaal kunnen opschuren. Kristie gaat dit weekend eens kijken in de kringloopwinkel hiervoor. Misschien kunnen we het dan ook wel opnieuw schilderen en/of er nieuwe plankjes aan bij timmeren. Een leuk projectje in spé :) Wordt vervolgd dus!













Tijdens de afsluitronde mochten Sean en Loris hun onderzoek voorstellen en keken we samen naar het filmpje over hout op schooltv. Het was een leuke en leerrijke dag.


Tot morgen allemaal! Dan gaan we de klas versieren voor Halloween!
Kristie


1 opmerking:

  1. Robin was helemaal onder de indruk over het filmpje. Ze heeft in geuren en kleuren vertelt hoe hout gemaakt wordt. Eerst heel uitgebreid tegen mij en daarna nog eens tegen Fre! :-D

    BeantwoordenVerwijderen