dinsdag 2 februari 2016

schrijven op muziek en nieuwe boekjes lezen

Omdat we veel boekjes moeten lezen voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen moeten de kleuters deze week niets extra meebrengen voor de rondes. We beginnen elke dag met het lezen van 1 boekje. Dat was vanmorgen 'Ik ben de sterkste!', een grappig boekje dat Kristie zelfs 2x moest voorlezen!

Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen. Gloria en Ellie hadden allebei een hele koffer vol make up bij en zo werd de poppenhoek vandaag een make up ruimte voor zichzelf (want dat mocht van hun mama! ;) ) en voor de schminkpoppen. De jongens zijn de hele dag op een veilige afstand van de poppenhoek gebleven ;) Maar plezier hebben ze wel gehad!









Na het eetmoment en de kleine speeltijd binnen werd er verder gespeeld. Je kon ook knutselen in de creahoek als je dat wou. Er werden ook mooie dingen met de clix gemaakt. Joppe maakte een bed voor zijn beer en zijn beer paste er helemaal in! Goed gedaan Joppe! Resul had zijn knikkerbaan bij en daar werd ook heel fijn mee gespeeld!









Na de boterhammen en de grote speeltijd binnen wegens de aanhoudende regen, kwamen we terug in de kring voor het tweede verhaaltje van vandaag. Het was ' Mijn mama is een stekelvarken'. Een boekje waar de kleuter- tongentjes van los kwamen ;)

Daarna hebben we een leuke activiteit gedaan. We moesten een clown maken op de maat van muziek. Maar omdat het carnaval was werd het natuurlijk carnavalsmuziek! We moesten lussen tekenen voor de haren en streepjes van boven naar beneden en binnen de lijnen voor zijn strik. Per 4 hebben we dit gedaan. Iedereen heeft fijn meegedaan! Daarna werd er door sommige kleuters ook nog in hun contractje gewerkt.












Na het opruimen van de klas keken we naar een aflevering van 'Huisje, boompje, beestje' op school-tv en dat ging over plagen en pesten. Omdat het de week tegen pesten is willen we hier nog eens extra de nadruk op leggen in de klas. Het ging over wat pesten eigenlijk is, hoe je je daarbij voelt en dat je beter complimentjes aan mekaar kan geven want daar voelt iedereen zich beter van! Terug in de kring hebben we dan ook allemaal aan mekaar een complimentjes gegeven en ontvangen. Er zaten allemaal lachende kindjes in de kring. We dansten ook nog de move tegen pesten 2016! Donderdag gaan we met de hele school de move tegen pesten dansen om aan te geven dat wij dit niet willen!



Tijdens de afsluitronde las Kristie het laatste boekje van vandaag voor en dat was' Wat zit er in die kist?' Morgen nog 2 boekjes lezen en dan mogen we overgaan tot de stemming van het leukste boekje! Spannend!

De oudste kleuters hebben een briefje meegekregen i.v.m. de carnavalstoet van vrijdag. Lees dat zeker na want er staat veel belangrijke informatie op. Ook i.v.m. de bus moet ik jullie laten weten dat de begeleiders verwacht worden aan  VAK 3 aan de bibliotheek omdat er anders niet genoeg plaats is in de bus. We hebben voor onze klas nog 3 begeleiders nodig om iedereen mee te kunnen nemen tijdens de stoet. Hopelijk vinden we die nog, anders kunnen we niet meestappen :/


En zeker niet vergeten : morgen mag iedereen verkleed naar school komen!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten