woensdag 17 februari 2016

Bonjour et au revoir!


We zijn de dag een beetje anders dan anders begonnen. We mochten eerst een half uurtje in de hoeken spelen tot Kristie terug was in de klas. Daarna hebben Gloria en Ellie een onderzoek gedaan. Ze wilden weten waar ze allemaal Frans spreken. We vonden dat er maar liefst 31 landen in de wereld zijn waar ze Frans spreken. En dicht bij ons is dat Frankrijk. Ook in ons land spreken ze Frans, in Wallonië en in Brussel. Knap onderzoek meisjes!






Jaiden ging vandaag voor foto's zorgen voor de fotoronde en hij mocht die laten zien. Hij had een foto bij van zijn gezin toen hij nog in de buik van mama zat en een hele mooie foto van hem en zijn zus. Heel goed gedaan Jaiden!




Na het fruitmoment (mandarijntjes) en de kleine speeltijd buiten hebben we kennis gemaakt met Flonflon. Dat is een 'petite mouton' en ze spreekt enkel Frans. We hebben kennis gemaakt met het gezin waar ze woont en ze leerde ons ook een leuk Frans liedje : 'Bonjour Flonflon'. We hebben er zelfs Franse woordjes door geleerd : un bisou, bonjour, au revoir, merci en petite mouton. En Resul kon zelfs tellen tot 5 in het Frans. Dat vonden we heel leuk en er waren nog kleuters die tot 5 konden tellen in een andere taal. We hoorden 6 verschillende talen : Nederlands, Frans, Turks, Engels, Duits en Italiaans!
We hebben het liedje enkele keren gezongen en vooral de 'bisou' geven vonden we grappig! We gaan de volgende dagen nog verhaaltjes over Flonflon leren en misschien wat woordjes leren!


Morgen is het FAMILIEDAG. Iedereen mag met foto's zijn familie voorstellen. We gaan er een levenslijn van maken.

Tot morgen allemaal!

Kristei


Geen opmerkingen:

Een reactie posten