donderdag 4 februari 2016

clowntjes met waterverf en veel puzzels



Na een korte ronde vanmorgen moesten we naar de bibtruck om nieuwe boekjes te gaan lenen. Iedereen heeft weer leuke boekjes gekozen en het leuke is dat we toch wel anders kijken naar boekjes, we kijken meer naar de prenten in het boek. En dat allemaal dankzij de Kinder - en Jeugdjury Vlaanderen.






Na het eetmoment en de kleine speeltijd binnen hebben we met de hele school de MOVE TEGEN PESTEN gedanst. Dit werd in heel veel scholen gedanst vandaag.




Terug in de klas zijn we begonnen aan een opdracht uit ons contract. We moesten een clown tekenen met zwarte wasco en daarna inkleuren met waterverf. De resultaten zijn weer prachtig!









Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we even in de kring om afspraken te maken. We gingen samen met de klas van Anouk puzzelen. We hadden puzzels geleend bij Kirsten van het eerste leerjaar. De eetzaal hebben we omgetoverd tot een heuse puzzelklas en overal kon je puzzelen. Er waren gemakkelijke puzzels, moeilijkere puzzels, ronde puzzels, puzzelspelletjes en vloerpuzzels. Iedereen vond wel iets wat hij leuk vond.











































In onze klas hebben we ook een stukje van Plop in de stad gekeken samen met de kleuters van Anouk. Zo waren we weer helemaal in de carnavalsstemming!


Morgen is het stoet, wie clownskleren heeft mag die meebrengen of aandoen, wie niets heeft geen probleem. We hebben allemaal leuke dingen geknutseld om ons te verkleden. En nu hopen op droog weer voor morgen!

Alle kleuters hebben ook hun lettermap in de boekentas maar deze letter is pas voor na de vakantie want morgen zal het al wel druk genoeg worden met de stoet.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten