vrijdag 5 februari 2016

een onderzoek en een stoet



Zoals elke vrijdag begonnen we de dag met Karrewiet. We zagen dat er op heel veel scholen gisteren de move tegen pesten gedanst werd en ook wij hebben daar aan meegedaan. Na Karrewiet liet Kristie ons het filmpje van ons dansje zien. Je kan het volledige dansje bekijken op ons Facebookpagina.



Na de actuaronde hebben Recep en Emre een onderzoek gedaan. Toen Recep gisteren vertelde dat hij naar de moskee geweest was wilde enkele kinderen weten wat een moskee was. Emre en Recep hadden allebei iets meegebracht uit de moskee en ze hebben aan de klas heel goed kunnen vertellen wat ze daar allemaal doen. Nadien kwam het gesprek over bidden, wat dat was en of iedereen dat deed en hoe. Een inspirerend gesprek in de derde kleuterklas :)
Heel goed gedaan Recep en Emre!
Er werd ook nog aan de contractjes gewerkt. Iedereen heeft zijn contract mee naar huis gekregen vandaag!












Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn we eerst gaan turnen met Karolien.

Na de turnles hebben we direct gegeten en moesten we ons klaarmaken om naar de stoet te gaan. Met de bus vertrokken we. Dat alleen al was spannend :)
Ik wil jullie allemaal bedanken om me te helpen alle kleuters te schminken en zo goed in de gate te houden. Dankzij jullie hulp is alles weer goed verlopen!
Je kan ook enkele foto's bewonderen op de internetpagina van het Nieuwsblad en enkele kinderen werden geïnterviewd door het VTM nieuws, wie weten komen ze dus straks in het nieuws!Kijk ook zeker op de andere blogs want daar kunnen ook foto's van je kleuter opstaan.





























































De maandag na de vakantie is het dikke truiendag! We gaan een wedstrijd doen 'om ter meeste truien aandoen'. Wie de met de meeste truien aan naar school komt wint een prijs! En de verwarming gaat ook een graadje minder, dus doe je zeker goed aan die dag!

Ik wens iedereen een hele fijn vakantie! Geniet ervan en tot snel!
Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten