vrijdag 19 februari 2016

een onderzoek en veel afwerken



We zijn vandaag niet met Karrewiet begonnen maar met de praatronde omdat Hannes eens kwam kijken in onze klas. Hannes is een nieuwe kleuter die na de paasvakantie naar onze klas komt. Hannes, het was fijn dat we je al eens gezien hebben! Tot binnenkort!

Tijdens de ronde kwam er een onderzoek uit. Jesper vertelde over zijn 'pitslamp op zijn hoofd' en dat die diende voor in de mijn te werken. 'Wat is de mijn? ' vroegen sommige kleuters, 'Daar kan je houtskool vinden' zei Amber, 'nee, enkel zwarte stenen', zei Jesper. De discussie kwam op gang en toen besloten we er maar een onderzoek van te maken. Jesper en Enes gingen dit vandaag doen als hun contract af was.

Maar eerst was het vrije werktijd in de klas.


Vlak voor het eetmoment zijn we naar onze ijsschilderijen gaan kijken buiten. Maar ..... het had niet gevroren!!! Dus geen ijsschilderijen! We gaan ze nog even laten staan, wie weet vriest het wel in het weekend!



Na de kleine speeltijd hebben veel kleuters gewerkt aan hun contract. Er werd ook mooi opgeruimd in de poppenhoek vandaag!





 Na de boterhammen en de grote speeltijd hebben we Karrewiet gekeken.

Daarna was het rode werktijd en Ellie had daar een leuke cd voor bij. Het was rustige muziek om op te zetten terwijl we aan het werk waren.










Toen Jesper en Enes klaar waren met hun contract wilden ze toch nog heel graag hun onderzoek doen. Het was bijna tijd om naar huis te gaan maar we hebben het er toch op gewaagd en ze hebben dat heel goed gedaan. Ze konden het super uitleggen en de klas gaf hen ook een dikke duim! Knap gedaan onderzoekers!

Maandag gaan we foto's trekken. Als je een fototoestel hebt dat je mag gebruiken, mag je dat meebrengen.

Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten