donderdag 25 februari 2016

la fête en veel fruit


We waren vandaag met maar 12 kleuters in de kas. Er zijn een heleboel zieke kindjes. Een dikke kus voor alle zieke kleuters van onze klas X

Het was muziekronde vandaag en we hebben een nieuw Frans liedje geleerd : La fête de Filou. Het ging over de hond Filou die jarig was, of toch niet? ;) We leerden weer een aantal Franse woordjes bij en Kristie las een verhaal voor over Filou terwijl Flonflon er sommige Franse woordjes tussen vertelde. We vonden dat Frans toch wel grappig klinken.








Na deze leuke Franse les was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.













Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten gingen we proeven van al dat Fruit dat we hadden meegebracht. Dank je wel aan iedereen die een fruit bij had! Kristie had ook nog fruit meegebracht dus we konden goed proeven. Er was een heleboel ; peer, appel (rood en groen), rode druiven, gele en groene kiwi, appelsien en ook bloedappelsien, citroen,banaan, mandarijn, mango en een meloen. De afspraak was dat wie alles durfde proeven, proefkampioen werd. Als je naar de gezichtjes op de foto's kijkt zie je dat niet alles met dezelfde smaak werd opgegeten maar iedereen heeft wel alles geproefd! Echt waar! Alle stukjes fruit werden geproefd door iedereen! Dus ..... alle kleuters werden proefkampioen! Proficiat allemaal!!!!!













































Na de boterhammen en de grote speeltijd mocht iedereen zijn eigen medaille van proefkampioen kleuren en uitknippen. Kristie zorgde ervoor dat het een echte medaille werd en tijdens de afsluitronde was het de officiële uitreiking.








Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: