maandag 15 februari 2016

F van Feest voor Arke en nog meer


Het was dikke truiendag vandaag en daar zijn we ook mee begonnen vanmorgen. In de klas telden we bij iedereen hoeveel truien we aanhadden. Efe had 11! truien aan, Morgana 9 en Cristian 4. Waauw, dat was echt super. De 3 winnaars mochten grabbelen uit de grabbeldoos.


Daarna zijn we begonnen met de praatronde. We leren vanaf vandaag een nieuwe letter, de letter F ( en niet de letter L ;) ) Kijk maar mee wat we allemaal hebben meegebracht!
 een Frisbee

 een FamilieFoto
 een Fotokader met een Foto van Francesca!
 een zakje namaakFrietjes
 een blad vol woordjes met de letter F
 een Frozenkussen
 een FantaFles
 een stokje van een Fee
 een Furby die heel veel babbelde vandaag in de klas :)
 een Fiets
nog een blad vol met woordjes die beginnen met de letter F

 Facebook, Flamingo, Frikandel,Framboos
 een Factuur die ik gelukkig niet moest betalen!
 een Feesttoeter
 nog een Fotokader met een Foto van Francesca
 een Fles
 een Fototoestel
 een Ferrari
 een Fluitje
 een Föhn
 een Fotoboek
 een Fluit
 een Fietspomp

een Fles

 een Fopspeen
 Froemelke de knuffel
 Frietjes en een



Na de speeltijd kwamen we met alle klassen samen in de speelzaal. De kinderen van elke klas die de meeste truien aanhadden mochten in het midden van de kring komen staan. Tuur van de tweede graad had maar liefst 15 truien over mekaar aan! Hij kon bijna niet meer bewegen :) Hij won een mooie warmwaterkruik om zich lekker aan te verwarmen! Goed gedaan iedereen!







Daarna gingen we terug naar de klas want het was ook feest bij ons in de klas. Arke was vandaag jarig en dat moesten we natuurlijk vieren! Iedereen heeft voor de middag hard gewerkt om voor Arke een mooie tekening te maken. Ondertussen maakte Kristie zijn kroon en ze maakte ook een boekje van al die tekeningen.















Tijdens de afsluitronde van de voormiddag hebben we een woordspin gemaakt rond de letter F en maakten we plannen voor de komende 2 weken. En het ziet er weer super leuk uit! Morgen krijgen jullie een brief mee met daarop al onze plannen.

Na de boterhammen en de grote speeltijd kwam de mama van Arke in onze las en samen met Arke vertelde ze over de geboorte van Arke en lieten ze hele leuke foto's van hem zien. Goed gedaan allebei :)
Arke had ook een heel leuk klascadeau bij, een 'vraag en antwoordboek' voor al onze onderzoeksvragen. Dank je wel Arke!







Nadat we voor Arke gezongen hadden mochten we gaan aanschuiven voor heerlijke pannenkoeken die An gebakken had. Dank je wel hiervoor!









In de klas mochten we nog een halfuurtje in de hoekjes spelen. Tijdens het afsluitmoment van de namiddag las Kristie nog een boekje van Rikki voor en dat ging over "jarig zijn'. Heel toepasselijk op een dag als deze :)










Morgen mag Efe een boekje meebrengen voor de boekenronde!

Tot morgen allemaal!

Kristie








Geen opmerkingen:

Een reactie posten