maandag 22 februari 2016

Foto's, fotokaders en fotografen

Vandaag zijn we de week een beetje anders begonnen. En dat kwam omdat Kristie een oudergesprek had en Rabia (de juf van de derde graad) was bij ons in de klas! Tof hé! We hadden vrije werktijd en mochten dus kiezen in welke hoekjes we gingen spelen. Rabia heeft ondertussen ook veel vrije teksten geschreven en ze was toch onder de indruk van wat wij al allemaal konden en hoe tof onze teksten zijn!

Na de kleine speeltijd hebben we dan samen praatronde gehouden. Er hadden enkele kleuters een fototoestel bij, Amber had een fossiel bij en Emre had nog familiefoto's bij.

Arke had een boekje uit de bib bij en echo's want zijn mama is zwanger! Proficiat An en Dries! We hebben afgesproken dat Kristie het boekje tijdens de afsluitronde gaat voorlezen.



Daarna zijn we begonnen aan onze fotokaders. Met allerlei soorten pasta's maakten we een mooie kader. Iedereen mocht zelf kiezen hoe ze een kader wilden maken.






Na de boterhammen en de grote speeltijd kwamen we terug in de kring om de plannen van de namiddag te bespreken. Morgana en Cristian gingen onderzoeken hoe je een fototoestel moet gebruiken, we hebben nieuwe contracten gekregen,we mochten zelf op pad door de school met een fototoestel van Kristie en onze fotokaders waren droog dus die konden we ook schilderen. Een drukke maar hele leuke namiddag.






















De foto's die we zelf gemaakt hebben gaat Kristie uitprinten en die komen in een fotoboekje zodat we kunnen raden waar welke foto getrokken is. We hebben zo ons eigen fotospel gemaakt!

Morgen gaan Jesper en Arken onderzoeken wat er allemaal aan een fiets hangt en namiddag kijken we een film.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten