dinsdag 23 februari 2016

Fietsen en een Fietsonderzoek



Het was boekenronde vanmorgen en Kristie heeft een boekje van de bibtruck voorgelezen. Het ging over de verschillende seizoenen en na het verhaaltje hebben we allemaal ons favoriet seizoen gezegd. Voor de meeste kinderen is dat de zomer!

Na de ronde en het toonmoment was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen. Maar er waren al een aantal kleuters die spontaan in hun contract gingen werken zodat ze namiddag konden spelen! Knap hé!
 De 'make up- room' was ook terug open vandaag ;)





 Er was heel veel paparazzi aanwezig in onze klas vandaag!
Na het eetmoment en de kleine speeltijd was Karolien in onze klas. Zij heeft samen met Arke en Jesper fietsonderzoek gedaan. Arke was zijn fiets gaan halen en samen met Jesper heeft hij alle onderdelen die aan een fiets zitten onderzocht. Ze hebben er een mooi onderzoeksblad van gemaakt en mochten het natuurlijk ook aan de klas voorstellen. Goed gewerkt jongens!


Namiddag hadden we afgesproken dat we Film zouden kijken. Er waren 2 kleuters die een film hadden meegebracht dus hebben we gestemd en de ninjafilm was gewonnen. Er waren een aantal kleuters die liever niet meekeken en zij hebben het zich gezellig gemaakt in de poppenhoek en zijn daar gaan kleuren! Na de film hebben we nog hoekenwerk gedaan en ook dan werd er nog in contractjes gewerkt! 
 






Kristie heeft alle foto's die wij gisteren zelf getrokken hadden uitgeprint en samen met Cristian hebben we er een fotoboek van gemaakt. Nu kunnen we zelf gaan raden waar de foto's getrokken zijn.


Morgen is het Frozendag en de kleuters die willen mogen verkleed naar school komen. Als je dat niet wil, geen probleem, ik heb ook geen Frozenkleren ;)

We knutselen ook rond de letter F morgen. 

Gloria mag een foto meebrengen voor de fotoronde. 

Tot morgen allemaal!
Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten