dinsdag 6 juni 2017

schilderen met zand en onze eerste beroepenronde


Vanaf vandaag zullen we elke dag van deze week starten met een beroepenronde. Alle kleuters hebben vorige week een briefje meegekregen wanneer zij aan de beurt waren. Vandaag waren er jammer genoeg maar 3 kleuters die iets hadden meegebracht. Proberen jullie hier toch samen met je kleuter aan te werken. Dit is zeker voor de kleuters van de derde kleuterklas een goede voorbereiding naar het eerste leerjaar toe en voor de kleuters van de tweede kleuterklas een fijne uitdaging.
Jullie hebben ook allemaal een beroepenfiche meegekregen waarop ze hun foto's/tekeningen,... mogen plakken, zo kunnen we er een fijn mapje van maken en kan iedereen er nog een keer in kijken.

Pauline, Mattia en Merel hadden iets bij over het beroep van hun papa. Pauline vertelde dat haar papa gaatje maakt in de grond en dat hij allen werkt. Mattia zijn papa verkoopt bakstenen die van klei gemaakt zijn en moet soms ook naar huizen gaan kijken. daar heeft hij dan een helm voor nodig om hem te beschermen. En Merel haar papa werkt met honden. Hij heeft een speciaal uniform dat Merel liet zien en ook nog verschillende foto's. Dank je wel lieve kleuters! We kijken uit naar de beroepen die morgen aan de beurt gaan komen.








Na de ronde was het even vrije werktijd tot het tijd was om een koekje te gaan eten. Lauren had een hele kist verkleedkleren meegebracht naar school!







Na de kleine speeltijd hebben we aan de kaart voor Vaderdag gewerkt. We hebben geprikt en geschilderd met zand want dat was iets dat veel kleuters wilden doen rond de letter Z. Maar het resultaat gaan we natuurlijk nog niet op de blog zetten he, dat zien jullie zondag dan wel :)






Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we ons gedicht voor papa geleerd. Daarna liet Kristie onze nieuwe contractjes zien. Ook voor de tweede KK lagen er dingen klaar in de letterhoek. Wie klaar met werken was mocht iets uit de bakjes gaan kiezen.




Al snel was het tijd om naar huis te gaan. Kristie las nog even een verhaaltje over Lotje voor en toen was het echt tijd.

Morgen dus de volgende beroepenronde en gaan we nog iets doen rond de papa's :)

Tot morgen allemaal!
Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten