donderdag 21 mei 2015

Robots afwerken en moestuinwerk



Jens mocht muziek meebrengen voor de muziekronde vandaag en hij had een stick bij met 2 liedjes op die hij heel graag hoorde. Omdat we even moesten wachten op de pc hebben we eerst een toonmoment gehouden en daarna de muziekronde. We hoorden 'Gagnamstyle' en 'Kuikentje Piep' en dansten mee :)
Dank je wel Jens voor je leuke liedjes!





 
Na de ronde mochten we de laatste keer naar de bibtruck gaan. Gek dat het alweer de laatste keer is dit schooljaar!

 
Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we gewerkt aan onze robots. Michelle was speciaal daarvoor naar onze klas gekomen. We schilderden de robots en bedachten nog leuke extra's. Maar wat verklappen we natuurlijk niet. Vrijdag 29 mei om 15u00 is het forum en dan worden alle robots van alle klassen voorgesteld. Iedereen welkom :)










Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we gewerkt in de klas. Sommige kleuters moeste hun mooiste herinnering nog tekenen, we moesten bij Anouk een tekening van onszelf gaan maken en Lander en Ynse gingen met Kristie onze bak van de moestuin onkruidvrij maken. We vonden er een heleboel mieren, zelf miereneieren! We zochten een milieuvriendelijke manier om die mieren te bestrijden en blijkbaar zou maïzena helpen. We hebben het in onze bak gestrooid en zullen afwachten nu. Morgen proberen we er iets in de zaaien.
Terug in de klas besloten we om iets aan onze bak te hangen zodat de rest van de school zag dat het onze bak was. Lander had een idee om er een papier op te hangen met daarop 'de bak van de klas van Kristie' op. Zo gezegd, zo gedaan! Er kwamen nog meer kleuters helpen om de letters in te kleren en Kaat en Emani gingen helpen om onze 'banner' in onze bak te zetten. En kijk toch een hoe mooi het weer geworden is :)













Er zijn nog steeds niet genoeg auto's voor onze 2 uitstappen van volgende week. Voor donderdag hebben we nog veel mensen nodig die ons kunnen komen halen aan het ziekenhuis en voor vrijdag hebben we ook nog plaats nodig om te brengen en te halen naar het schaatsen.



En ik heb nog steeds niet alle brieven binnen. Deze moeten deze maand nog kunnen verwerkt worden, zeker de enquête en de brief van de schoolreis want anders kunnen de kinderen niet meegaan. denken jullie hier nog eens aan a.u.b.?

Morgen maken we grasmannetjes. En werken we al aan een project samen met LO6.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten