donderdag 7 mei 2015

MAMA, METEN en nog MEER

Kaat had vandaag haar familieronde. We hebben dit op donderdag gezet omdat we gisteren niet in de klas waren wegens Genk Gordelt.
Kaat had samen met haar mama en papa een filmpje opgenomen en een powerpont-presentatie gedaan waar allemaal foto's van haar en haar familie in stonden. Ze kon heel goed vertellen wie er allemaal op de foto's stonden en wat ze graag deden.
Heel goed gedaan Kaat!






Terug in de kring was het de beurt aan Lucas om met de dobbelsteen te gooien voor de verrassingsronde van volgende week. Bij hem gaat het techniekronde worden. We kijken er alvast naar uit Lucas!





Hierna was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.







Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we aan een 'MAMA-PROJECT' gewerkt. Daar gaan we hier niet teveel over vertellen en er zijn ook geen foto's van :) Nog even wachten mama's!





Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Een aantal kleuters gingen iets doen met Anouk. Lucas en Mika begonnen bij Kristie. Toen we plannen aan het maken waren rond de letter M kwam het woordje METEN en MEETLAT naar voor. We wilden graag zelf eens meten. We gingen de lange meetlat in het tweede leerjaar vragen. Mika wilde weten hoe hoog de deur was. Hij tekende de deur op het onderzoeksblad en ging aan de slag. Het was toch even zoeken hoe we een meetlat juist moeten gebruiken. Hij schreef de juiste cijfers ook bij de deur. Lucas wilde weten hoe breed het wit bord was. Kaat wilde ook graag weten hoe hoog de boekenkast was en Emre wilde graag weten hoe breed de gele tafel was. Elke kleuter die iets wilde weten tekenden dat voorwerp zelf op het onderzoeksblad en schreef de juiste cijfers erbij. Goed gewerkt onderzoekers!














Tijdens het hoekenwerk in de klas kregen enkele kleuters het idee om poppenkast te spelen. Kristie vroeg of iedereen mocht komen kijken tijdens de afsluitronde. Dat vonden ze een super idee! De meisjes gingen zelfs aan de slag met tickets voor iedereen, we werden welkom geheten door Yana en toen mochten we genieten van 2 voorstellingen! Het was super tof!
Dank je wel meisjes voor deze leuke afsluitronde!






















Er stonden veel fietsen van onze klas op de verkeerde plaats vandaag! De afspraak was dat de fietsen die NIET mee naar huis gaan in de fietsenstalling moeten gezet worden na de middagspeeltijd en de fietsen die WEL mee naar huis gaan moeten aan het krijtbord staan. Spijtig genoeg stonden er van onze klas nog veel fietsen aan het krijtbord terwijl we dit verschillende keren herhaald hadden in de klas. Deze fietsen zijn dan ook weg gehaald en morgen kunnen deze kinderen niet fietsen. Jammer dat dit moet gebeuren, maar afspraak is afspraak. De fietsen kunnen morgen na de middagspeeltijd op de juiste plaats gezet worden.

Spreek anders 's ochtends af met je kleuter of de fiets mee naar huis moet of niet, zo weten zij dat ook en kunnen ze er rekening mee houden.



Tot morgen allemaal.

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten